Κάποτε ήταν η «εφημερίδα των δημοσιογράφων» και ο τίτλος της ήθελε να ταυτίζεται με την ελευθεροτυπία. Σήμερα δεν φαίνεται να έχει καλές σχέσεις ούτε με τους δημοσιογράφους ούτε και με τον τίτλο της..  Παραιτήθηκε και η Κύρα Αδάμ από την «Κυριακάτικη» αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει ότι λογοκρίθηκε η ανταπόκριση που έστειλε από την Αμερική για το ταξίδι της Ντόρας. Υποτίθεται ότι συνεχίζει να εργάζεται στο καθημερινό φύλλο αλλά το κλίμα δεν είναι καλό.. Κι άλλοι έχουν αποχωρήσει από την εφημερίδα καταγγέλλοντας κρούσματα λογοκρισίας..

Τον τελευταίο καιρό ο κόσμος καίγεται και δυστυχώς η «Ελευθεροτυπία» χτενίζεται. Από τη μια βρισκόμαστε ενώπιον μιας διεθνούς οικονομική κρίσης με απρόβλεπτες διαστάσεις τις οποίες καθώς φαίνεται θα νιώσουμε όλοι στο πετσί μας και από την άλλη, στα εσωτερικά μας, διερχόμαστε μια περίοδο θλίψης και βαθειάς μελαγχολίας αφού στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται κάποια υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική διέξοδος που να μπορεί να χαράξει μια σταθερή πορεία αλλαγής και προόδου για τον τόπο.. Και ενώ θα περίμενε κανείς από την «Ελευθεροτυπία» να μας ενημερώνει για το τι ζούμε και το τι μας περιμένει, εκείνη ..περιμένει τον Τατούλη(!)

Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για ένα πρωτοσέλιδο πού αποκαλύπτει χαρακτηριστικά τον νέο τρόπο που η εφημερίδα αντιλαμβάνεται τον ρόλο της στην κοινωνία, την ενημέρωση και την δημοσιογραφία.. Τουλάχιστον να μας έλεγε ότι «περιμένει τον Γκοντό» θα μας παρέπεμπε απ ευθείας στον Μπέκετ και έτσι θα έκανε και μια καλή πολιτιστική πράξη.. Κρίμα!

Από τότε που πέθανε ο Κίτσος Τεγόπουλος και έφυγε από την εφημερίδα ο Σεραφείμ Φυντανίδης, επειδή ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί με την κα Μάνια Τεγοπούλου που ανέλαβε μετά τον πατέρα της, το γόητρο της πάλαι ποτέ «εφημερίδας των συντακτών» έχει αρχίσει να ξεφτίζει όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και ιδιαιτέρως στις καρδιές ακόμα και των πιο πιστών αναγνωστών της. Αποδεικνύεται πλέον πως ο Φυντανίδης δεν ήταν ο μόνος που δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με την κόρη του Κίτσου.. Κι άλλοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν μαζί της, εκτός φυσικά από κάποια διευθυντικά στελέχη που έχουν αναλάβει ως βασιλικότεροι του βασιλέως να επιβάλουν το «correct» της νέας «γραμμής» δια της λογοκρισίας.. Και ως συνήθως οι καλύτεροι γνώστες του εκάστοτε «correct» στην αγορά είναι πάντα κάποιοι πρώην αριστεροί.. Τώρα η κα Τεγοπούλου έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει με τίποτα.. Εδώ δεν κώλωσε τότε που προσπαθούσε να λογοκρίνει υπέρ του Γιωτόπουλου (καλά το καταλάβατε, υπέρ του έγκλειστου Γιωτόπουλου) τα σχετικά ρεπορτάζ των συντακτών της εφημερίδας και θα κωλώσει τώρα που είναι και το μεγάλο αφεντικό;

Διαβάστε επίσης σχετικώς ΕΔΩ και ΕΔΩ