Διαφωνεί με τον Γιωργάκη, συμφωνεί, υπό προϋποθέσεις, με τον Βενιζέλο και τελικά είναι με τον ..Γιωργάκη για λόγους ..ηθικής τάξεως!!

Υπέρμαχος της ηθικής αυτός ο σύντροφος όπως πάντα.. Με το ήθος πάει στην εκκλησιά, με το ήθος πολεμάει.. Άπιαστος και ανέγγιχτος από κάθε υποψία.. Όσο και αν ψάχνουν οι εισαγγελείς (γιατί ξέρουμε ότι ψάχνουν) δεν πρόκειται να βρουν τίποτα.. Γιατί ήταν είναι και θα είναι άσπιλος και αμόλυντος σαν «θείον βρέφος».. Γιατί η ομολογία της Βάσως ότι πολλοί πλούτισαν επί κυβερνήσεων Πασόκ ασφαλώς και δεν τον αφορά.. Γιατί όλα αυτά που σήμερα ομολογούν ακόμα και οι ίδιοι υποψήφιοι σωτήρες του ασυγκράτητου λαϊκού αυτού κινήματος, όπως για την ανυπαρξία δημοκρατίας στο κόμμα, για την «ενωμένη δυνατή» ενότητα της σιωπής και της υποταγής, για τη μετατροπή του κόμματος σε μηχανισμό εξουσίας, για την δεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική, για την καθεστωτική αντίληψη, για τη «λαμογιά» που την έκαναν επιστήμη, για τους βδελυρούς υπονομευτές αλλήλων κλπ, όλα αυτά και άλλα πολλά δεν τα ξέρει φυσικά και δεν τον ακουμπούν.. Δεν τα είδε και δεν τα άκουσε.. Σήμερα τα ακούει για πρώτη φορά.. Και αν κάτι ψιλά άκουσε κάποτε, αναγκάστηκε ως γνήσιος Πασόκος να τα καταπιεί για το καλό της ενότητας η οποία στο όνομα του «σοσιαλιστικού οράματος» της εξουσίας, οφείλει να παραμένει πάντα «ενωμένη δυνατή».. Και απόδειξη ότι δεν τάξερε είναι το γεγονός πως αν τάξερε δεν θα αναλάμβανε φυσικά υπουργός του Σημιτισμού, ούτε και θα αναλάμβανε Γ. Γραμματέας ενός τέτοιου σκοτεινού κόμματος, ούτε και θα πρόσφερε εκείνο το ..χοντρής «πνοής» σοσιαλιστικό έργο με το κτηματολόγιο, καθώς και τα άλλα σοσιαλιστικά έργα «πνοής» που πρόσφερε στο λαό απ το υστέρημα του ως αγωνιστής ΥΠΕΧΩΔΕ..

Πήρε λοιπόν θέση ο Λαλιώτης, γιατί δεν είναι κότα σαν τον Ανδρουλάκη, την Δαμανάκη, τον Χρυσοχοϊδη και τους άλλους λαμπρούς συναγωνιστές που ακόμα περιμένουν να γύρει καλύτερα η πλάστιγγα για να τοποθετηθούν «ενωμένα δυνατά».. Βγήκε με θάρρος και παρρησία και πήρε την αληθινή θέση που εκφράζει το λεγόμενο «βαθύ Πασόκ», την ίδια τη ψυχή του πασοκισμού: Δηλαδή και με τη μια πλευρά για τους άλφα λόγους και ταυτοχρόνως με την άλλη για τους βήτα λόγους και αντιπολιτευόμαστε αριστερά και κυβερνάμε δεξιά και όλα τα σφάζουμε και όλα τα μαχαιρώνουμε για τον εαυτόν μας και τον ..Αντρέα ρε γαμώτο!.