Τι θα γίνει αδέλφια με ορισμένους στην μπλοκόσφαιρα που συμπεριφέρονται ως αυθεντίες και «μεγαλομπλοκάδες»; Γίνανε «γνωστοί» και αυτοί και όχι μόνο ιστολογούν με μια «νεοπλουτίστικη» αντίληψη, αλλά και εκπροσωπούν τον χώρο ως επαΐοντες! Εντάξει ο καθένας έχει το δικαίωμα να νιώθει όσο «μεγάλος» θέλει, ακόμα και να τρυπήσει τον τρούλο της ΑγιαΣοφιάς από μέσα, αλλά μην χαλάει και την πιάτσα.. δηλαδή τον κατ εξοχήν χώρο διαλόγου και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών (Έτσι θέλουμε να είναι)..

Αναγκάστηκε λέει ο «γνωστός» blogger για πρώτη φορά από το 2004 να κόψει (βλέπε λογοκρίνει) τρία σχόλια γιατί τα έκρινε ως σχόλια σπαμ!! Καταλαβαίνουμε τον βαθύ του πόνο για την απόφαση του, που ούτε και ένας Αισχύλος δεν μπορεί να περιγράψει.. Τελικά τον περιέγραψε ο ίδιος γράφοντας ένα post με τίτλο «Σπάμ σχόλια».. Δικαίωμα του αδέλφια! Ειλικρινά το λέω.. Δικό του είναι το μπλόγκ.. Δεν πάει να κόψει ότι θέλει.. Δεν με ενδιαφέρει αυτό.. Με τις ιδέες του έχω να κάνω και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν ο εν λόγω κύριος κομπάζει ότι είναι ο μοναδικός που έχει γράψει και δοκίμιο για τα μπλόγκς!

Αντιγράφω από το εν λόγω post: «Μέχρι τώρα έβλεπα διάφορους blogger να αφήνουν σχόλια σε δημοφιλή blog, προσχηματικά, αλλά τουλάχιστον εκεί κάτι έγραφαν. Τώρα, περνάμε σε μια απροσχημάτιστη φάση της μπλογκόσφαιρας, όπου το σχόλιο δεν έχει καν περιεχόμενο κι αποτελεί μόνο διαφήμιση του ιστολόγου». Όπως καταλαβαίνετε τίποτα δεν μπορεί να πάρει αξία και να διαφημιστεί μέσα από κάτι που είναι ασήμαντο και δεν αξίζει.. Όμως το μπλογκ του εν λόγω κυρίου είναι τόσο βαρυσήμαντο και τόσο «δημοφιλές», ώστε όποιος αφήνει ένα σχολιάκι και μάλιστα τολμάει να κάνει και παραπομπή στο κείμενο του, προς χάριν κάποιου διαλόγου ενδεχομένως, τότε διαφημίζει τον εαυτόν του και μάλιστα τζάμπα! Φυσικά το αντίθετο δεν μπορεί να συμβεί.. δεν γίνεται να σηκωθούνε τα κολοκυθάκια και να βαρέσουν το μανάβη.. Ο επαΐων της μπλοκόσφαιρας λοιπόν αποφαίνεται ότι «τώρα περνάμε σε μια απροσχημάτιστη φάση» όπου τούς bloggers τους έχει πιάσει ένα ντελίριο αυτοπροβολής και συνωστίζονται στα μπλόγκς των «μεγαλομπλοκάδων» για να διαφημίσουν τον εαυτόν τους με σχόλια χωρίς περιεχόμενο! (Φυσικά ο ίδιος ότι γράφει είναι χρυσός). Αλλά και τί έγινε αδέλφια αν κάποιος διαφημίσει το κειμενάκι του μέσα από ένα άλλο μπλογκ; Εγώ θα έλεγα μακάρι αφού έχει κάτι να πει.. Θα κερδίσει χρήματα; Θα γίνει «γνωστός»; Ας γίνει.. Αν το δικό μου μπλογκ ήταν τόσο «δημοφιλές» όσο και το δικό σας κ. ήδη «γνωστέ» τότε θα τους καλούσα όλους να γίνουν κι αυτοί «γνωστοί» μαζί μου.. Αθέμιτος ανταγωνισμός; Δεν υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός μεταξύ των μπλόγκς κύριε! Δεν είναι αγορά των μίντια εδώ..Η δική σας συμπεριφορά είναι άκρως ανταγωνιστική.. Ερμηνεύετε τη μπλοκόσφαιρα με όρους αγοράς και μάρκετινγκ! Δηλαδή δεν έχετε καταλάβει τίποτα..

Βεβαίως όλο το θέμα ξεκίνησε από την εμφάνιση του στην τηλεόραση που δεν τον άφησαν να μιλήσει και πολύ και τον είχαν σαν «γλάστρα» όπως παραπονέθηκε. (για μένα το θέμα ξεκίνησε από το κείμενο του για την τηλεόραση). Και εδώ είναι το ψητό. Αντιγράφω: «Πολλοί από εμάς που συμμετείχαμε στην εκπομπή έχουμε ελάχιστες ευκαιρίες να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις ιδέες μας σ’ ένα ευρύτερο κοινό. Τα λίγα δευτερόλεπτα νομίζω ότι ήταν μια ευθεία προσβολή σ΄ έναν κόσμο για τον οποίο το δημόσιο βήμα ευρύτερης απήχησης δεν είναι δεδομένο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σπανιότατα την ευκαιρία να απευθυνόμαστε σε κοινό ευρύτερο των δεκάδων ή των εκατοντάδων αναγνωστών μας στο Διαδίκτυο, προκειμένου να πούμε ό,τι σκεφτόμαστε». Δηλαδή αδέλφια ο άνθρωπος ήθελε να μιλήσει στον ..λαό καταλάβατε; Αν τον αφήνανε να μιλήσει περισσότερο, τότε θάταν καλή η τηλεόραση ως ένα «μέσον διάδοσης των ιδεών» και των ιδεών του!! Η δε προσβολή στο πρόσωπό του είναι «ευθεία προσβολή» σε όλη τη μπλοκόσφαιρα!! Βαστάτε τον ρε παιδιά τον άνθρωπο μην πέσει.. είναι πολύ ψηλά.. Επισημαίνει δε πως δεν είναι τυχαίο ότι τα τρία αυτά σχόλια που έκοψε, «ακολούθησαν μια εμφάνιση στην τηλεόραση, κι ένα κείμενο που μιλούσε ανοιχτά για αυτήν». Δηλαδή η ερμηνεία του είναι ότι λυσσάξαμε από τη ζήλεια μας! Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τίποτα.. Ούτε το γεγονός ότι ένας απλός blogger δεν δίνει στην τηλεόραση την αξία που ο ίδιος της δίνει, αλλά την έχει χεσμένη!

Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε «γνωστοί» κύριε «γνωστέ» γιαυτό και κρύβουμε το όνομα μας.. Το μεγαλείο μας είναι η ανωνυμία μας.. Γράφουμε απλώς «για ένα πουκάμισο αδειανό για μία Ελένη».. Οχι για να γνωρίσει ο λαός τις ιδέες μας.. Ιστολογούμε για να ιστολογούμε ενώ εσείς είναι πλέον εμφανές ότι ιστολογείτε για να κάνετε όνομα..

ΥΓ. φυσικά υπάρχουν Bloggers επώνυμοι και σεμνοί που κάθε άλλο παρά για το όνομα τους ιστολογούν. 

Advertisements