Όσο και αν κάνει εντύπωση ονομάζω ελαφρύ Πασόκ την πλευρά του ..Βενιζέλου και βαρύ Πασόκ εκείνη του Γιωργάκη και θα εξηγήσω γιατί.. Κατά αρχάς επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι επειδή διάγουμε αισίως την εβδομάδα Πασόκ (τα πάθη Πασόκ, θα κορυφωθούν μετά την εκλογή) οφείλω να αναρτήσω μία σειρά ..βαθυστόχαστων αναλύσεων πού θα βοηθήσουν τους φίλους Πασόκους να πάρουν θέση στο παγκοσμίου σημασίας διακύβευμα, αν η χώρα πού λέγεται Ελλάς θα σωθεί με Βαγγέλη ή Γιωργάκη..

Ας δούμε λοιπόν ψύχραιμα πώς έχουν τα πράγματα. Από τη μια μεριά λοιπόν έχουμε το ελαφρύ Πασόκ του ..Βαγγέλη ο οποίος λέει: Ρε παιδιά κόψτε τις μαλακίες για οράματα και τα τέτοια.. Πασόκοι είμαστε.. το μόνο πού μας ενδιαφέρει είναι η εξουσία και αυτή μπορούμε να την ξαναπάρουμε μόνο με μένα.. Μια άποψη δηλαδή ελαφριά και αρκούντως ειλικρινής.. Πάει αυτό, καθαρά πράγματα..

Από την άλλη έχουμε την πλευρά του Γιωργάκη η οποία είναι τόσο πολύ Πασόκ πού δεν ξεγελάει μόνο το λαό αλλά ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό! Ο Πασοκισμός σε όλο του το μεγαλείο με γενικό σύνθημα: Αλλα λέμε και άλλα κάνουμε.. Τώρα μιλάμε εναντίων των συμφερόντων και των «Μεγκάλων» καναλιών, λίγο καιρό πριν αλληλογλειφόμασταν και πολεμούσαμε αντάμα τον «βασικό μέτοχο» του Καραμανλή πού όντως προσπάθησε να περιορίσει κάπως τη δύναμη τους.. Τώρα λέμε θα τα αλλάξουμε όλα γιατί πριν δεν μας άφηνε ο ..άλλος μας εαυτός! (το δισυπόστατον της ύπαρξης).. Μιλάμε δηλαδή και για πολύ βαρύ Πασόκ.. Άλλωστε όλοι οι βαρόνοι και δελφίνοι μαζεύτηκαν εκεί πού γέρνει η πλάστιγγα και εκεί πού έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν αρχηγοί..( με το Βαγγέλη δεν τους παίρνει..). Μαζεύτηκαν επίσης όλοι αυτοί οι κορυφαίοι συνδικαλισταράδες πού το χαρακτηριστικό τους είναι πως όταν τους κοιτάς στο πρόσωπο καταλαβαίνεις ότι φοράνε λερωμένα σώβρακα.. Μαζεύτηκε και το μεγαλύτερο μέρος των λεγόμενων «εκσυγχρονιστών» γιατί λέει ο Γιωργάκης σε αυτή τη φάση εκφράζει καλύτερα τον ..εκσυγχρονισμό..(ο Σημίτης κατά βάθος δεν ήταν ποτέ Πασόκ). Αυτή η πλευρά βαραίνει περισσότερο γιατί συγκεντρώνει ακόμα και πιο βαριά οράματα για έναν σοσιαλισμό με Ανδριανόπουλο και Μάνο, επίσης συγκεντρώνει όχι μόνο περισσότερες λευκές επιταγές στον αρχηγό, αλλά και τις περισσότερες ακάλυπτες επιταγές όλων αυτών των «κορυφαίων» με το λαό, δηλαδή τις επιταγές χωρίς αντίκρισμα πού συνήθως υπογράφουν με το λαό.. Εν ολίγοις και για όσους δεν κατάλαβαν, οι βδομάδες παθών του Γιωργάκη αρχίζουν μετά την εκλογή του.. Μα καλά ούτε και αυτή η μάνα του δεν το προστατεύει το παιντί; Τέλος πάντων..

Ύστερα από αυτήν την ..βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση φίλοι μου Πασόκοι ο λόγος σε σας να διαλέξετε: Ελαφρύτερο Πασόκ ή βαρύτερο Πασόκ; Ιδού η απορία! (περιμένω απαντήσεις).

Advertisements