Το Πασόκ πρέπει να διασπαστεί! Είναι πλέον το μόνο καλό πού μπορεί να προσφέρει στον τόπο. Οι φίλοι Πασόκοι, κυρίως οι αθώοι ψηφοφόροι που τα αντισώματα τους αντέχουν ακόμα στη μόλυνση του πασοκισμού, οφείλουν στήν χώρα να πιέσουν προς την κατεύθυνση της διάσπασης για τους εξής λόγους:

  1. Γιατί δεν είναι καλό για καμιά χώρα του κόσμου να είναι «ενωμένοι-δυνατοί» όλοι αυτοί που ο ένας αποκαλεί τον άλλον, δηλαδή αυτοαποκαλούνται και αποκαλύπτονται ότι τελικά είναι προδότες, υπονομευτές, δεξιοί, μικρά και μεγάλα λαμόγια, καθεστωτικοί, μανιακοί της εξουσίας, καιροσκόποι, διαπλεκόμενοι, εκμεταλλευτές πού πλούτισαν, βαρώνοι, Φύρερ, Ντούτσε κλπ, κλπ.. Καλύτερα λοιπόν το κακό να μην είναι ποτέ «ενωμένο-δυνατό»..
  2. Γιατί η διαβόητη «ενωμένη-δυνατή» ενότητα έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει! Όποτε υπήρξε αποδείχτηκε ότι ήταν απλώς μια μεταξύ τους συνδιαλλαγή μπροστά στη λεία της κάθε μικρής και μεγάλης εξουσίας. Από τη γειτονιά έως τη διαπλοκή και του Μαξίμου.. Τώρα το ρήγμα είναι τόσο βαθύ όσο ποτέ άλλοτε. Και αυτό το ρήγμα μεταξύ των αθώων πασόκων δεν γεφυρώνεται με καμία συνδιαλλαγή. Γιατί οι άλλοι, οι οργανωμένοι, οι βολεμένοι, τα λαμόγια, κλπ, θα «τα βρουν» μεταξύ τους σίγουρα.. Θα πρέπει όμως να μας απαντήσουν: Πότε επιτέλους λένε την αλήθεια; Πριν την εκλογή του αρχηγού ή μετά;
  3. Γιατί με τη διάσπαση θα κτυπηθεί ο δικομματισμός, εφόσον δεν θα υπάρχει δεύτερος για να γίνεται το παιχνίδι της εναλλαγής στην εξουσία.. Οι υπόλοιποι θα αναγκαστούν να συνεργαστούν αν θέλουν εξουσία.. Αν κάτι έχει βλάψει σίγουρα τον τόπο είναι οι ισχυρές κυβερνήσεις της εναλλαγής. Με τη διάσπαση θα αποτελματωθεί το πολιτικό σκηνικό και μπορεί να απεγκλωβιστούν αθώοι ψηφοφόροι από το Πασόκ αλλά και τα κόμματα της αριστεράς και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο.. Ίσως λέμε..

Αν λοιπόν διασπαστεί το Πασόκ υπάρχει μια μικρή ελπίδα για κάτι λίγο καλύτερο στον τόπο.. Αν δεν διασπαστεί τότε με μαθηματική βεβαιότητα θα έχουμε μία από τα ίδια και χειρότερα..

ΥΓ. Ναι, καλά το πιάσατε.. Στο Πασόκ υπάρχουν ακόμα και αθώοι.. Για δε τον δύσμοιρο Γιωργάκη, όσο και να «ωριμάσει», με τους Βαρώνους και όλα αυτά τα κοράκια πού έχουν μαζευτεί γύρω του, έτσι και αλλιώς και σε κάθε περίπτωση είναι χαμένος από χέρι.. Μα καλά, ακόμα και η μάνα του το «δίνει» αυτό το παιντί;

Advertisements