Τι θα πει είναι έθιμο; Τι θα πει μπαλοθιά; Είναι ή δεν είναι παράνομη η οπλοκατοχή; Είναι γνωστό ή δεν είναι στους πάντες, εδώ και δεκαετίες, ότι οι κρητικοί κατέχουν όπλα; Γι αυτούς δεν μετράει ο νόμος; Γιατί επιτρέπεται η οπλοκατοχή μόνο στους Κρητικούς και όχι στους Ηπειρώτες, στους Θεσσαλούς, στους Μακεδόνες; Οι Κρητικοί δεν είναι περισσότερο λεβέντες από τούς άλλους Έλληνες. Η οπλοκατοχή δεν είναι λεβεντιά. Ούτε το εμπόριο όπλων, ούτε το εμπόριο ναρκωτικών, ούτε η ζωοκλοπή είναι λεβεντιά! Γιατί όλα αυτά τα «ευγενικά» αθλήματα είναι τόσο ανεπτυγμένα στην Κρήτη όσο σε κανένα άλλο μέρος της χώρας; Τι θα πει υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα κε Αλαβάνε πού ξεπέρασες σε λαϊκισμό και τον Κακαουνάκη; Στην Ηπειρο, πού είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ε.Ε, δεν υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα; Η Κρήτη στο κάτω-κάτω έχει και το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα. Γιατί οι Ηπειρώτες δεν το ρίχνουν στο εμπόριο ναρκωτικών εφόσον είναι εγκαταλελειμμένοι; Πώς είναι δυνατόν σε ένα κράτος να είναι σοβαρό και να επιτρέπει την οπλοκατοχή κατά το δοκούν; Ας την επιτρέψει για όλους να γίνουμε Αμερικάνοι ή ας την απαγορέψει για όλους! Ο Βουλγαράκης ως υπουργός κάνει «αγώνα» εναντίον της οπλοκατοχής και δείχνει το πιστόλι του στην κάμερα συστήνοντας στους Κρητικούς όχι να το παραδώσουν το δικό τους, αλλά να ξέρουν να το χρησιμοποιούν(!) Δηλαδή ποια είναι η σωστή χρήση ενός όπλου; Να σκοτώνει μόνο τούς κακούς; Τούς Γερμανούς; Τούς Τούρκους; Τα πουλάκια; Το όπλο είναι όπλο. Κυκλοφορούν αγοράκια δεκαπέντε χρόνων με καλάσνικωφ και διδάσκονται ότι αυτή είναι η λεβεντιά. Ο Τσοπάνης με πόρσε έγινε ιδανικό! Εύκολο χρήμα και σκυλάδικο! Καταντήσανε την Κρήτη καρακιτσαριό.. Κρίμα! Ντροπή σε όσους κρητικούς τα ανέχονται όλα αυτά και δεν διαμαρτύρονται πρώτοι απ΄όλους αυτοί οι ίδιοι! Επί τέλους! Το μόνο πού δεν έχει γίνει ακόμα στην Κρήτη είναι ένα μακελειό σε σχολείο!

Να σταματήσουν οι δικαιολογίες και αυτοί οι γελοίοι διαχωρισμοί ότι δήθεν άλλο είναι η οπλοκατοχή και άλλο το οργανωμένο έγκλημα! Η οπλοκατοχή οδηγεί στο έγκλημα και όχι μόνο: Είναι γνωστό στους πάντες ότι κυκλοφορούν πράκτορες ξένων κέντρων πού προπαγανδίζουν την αυτονομία του νησιού!

Είναι καιρός η κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά κόλπα. Αν έχει κότσια να καλέσει απ άκρη σε άκρη στη χώρα να καταθέσουν όλοι τα όπλα τους! Αν δεν το κάνουν να υποστούν τις πιο αυστηρές συνέπειες! Θα τολμήσει η κυβέρνηση και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων να καλέσουν τούς κρητικούς να καταθέσουν τα όπλα τους; Η μήπως θα χάσουν ψήφους; Γιωργάκη; Αλέκο πού επισκέφτηκες το Μυλοπόταμο σαν να είναι πληγείσα περιοχή από τις φωτιές; Θα τολμήσετε λοιπόν όλοι σας; Αν δεν τολμήσετε τότε εμπίπτετε στην «έρευνα» πού αποδεικνύει γιατί μερικοί «λεβέντες» οπλοφορούν..» Την επαναφέρω και επιμένω..Τελεία και παύλα.- Είπαμε ναι στη λεβεντιά αλλά όχι στους λεβεντομαλάκες!

ΣΗΜ: Η «έρευνα» είναι ΕΔΩ