Σάλο έχει προκαλέσει στη χώρα η αποκάλυψη από τον βουλευτή του Πασόκ Μιχάλη Καρχιμάκη του σκανδάλου Μέγκα γκέιτ.. Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι ο δημοφιλής δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης παρέδωσε το DVD στον υπεύθυνο του γραφείου τύπου του Μαξίμου στο πλαίσιο της μυστικής συνεργασίας πού έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Μέγκα με την κυβέρνηση Καραμανλή.. Κύκλοι του Πασόκ επισημαίνουν ότι μόλις ο δημοσιογράφος πληροφορήθηκε από την Τσέκου πως το υλικό πού κατέχει η αγωνίστρια συμβασιούχα «ρίχνει την κυβέρνηση», έσπευσε αμέσως να το παραδώσει στου Μαξίμου προκειμένου να προφυλάξει τον Καραμανλή από την επικείμενη πτώση του, αφού όμως προηγουμένως μοντάρισε ο ίδιος τις επίμαχες σκηνές για να μην τις δει ο πρόεδρος και αυτοκτονήσει και αυτός..

Απαντώντας κύκλοι του δημοφιλούς δημοσιογράφου δήλωσαν τα εξής.. Τα περί συνεργασίας του Μέγκα με την κυβέρνηση είναι μυθεύματα του Πασόκ για να δικαιολογήσει την συνεχή πτώση του στις δημοσκοπήσεις.. Άλλωστε είναι γνωστό το μένος των Παπανδρεϊκών για την υποστήριξη του κ. Πρετεντέρη στον Βενιζέλο..

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κορυφαίο αυτό σκάνδαλο υποκρύπτει τις διεργασίες που εξυφαίνονται για την διαμόρφωση των δύο μεγάλων πολιτικών πόλων στη χώρα, από τη μια Καραμανλής-Βενιζέλος και από την άλλη Τσίπρας-Γιωργάκης..

Σχετικά τώρα με την ουσία της περίεργης αυτής υπόθεσης, πού συγκλονίζει την διεθνή κοινή γνώμη μετά και τις αποκαλύψεις του BBC, οι κύκλοι του δημοφιλούς δημοσιογράφου πρόσθεσαν κατηγορηματικά:

Ουδείς από το κανάλι παρέλαβε ή καταδέχτηκε να δει το DVD, πολύ περισσότερο μάλιστα που η αγωνίστρια συμβασιούχα το εκθείαζε ως ικανό να ρίξει την κυβέρνηση..

Ο δημοφιλής δημοσιογράφος δεν γνώριζε για την επίσκεψη της αγωνίστριας Τσέκου και του αγωνιστή νομικού συμβούλου της ΓΕΣΕΕ στο κανάλι..

Την ώρα της επίσκεψης ήταν στην τουαλέτα με πονόκοιλο..

Η κα Τρέμη, φερόμενη εκδικητικά, επειδή ο κ. Πρετεντέρης δεν την υποστήριξε όταν η Στάη της έφαγε τον άντρα, δεν τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο του DVD..

Ο δημοσιογράφος έχει να επισκεφθεί του Μαξίμου από την εποχή του Σημίτη..

Δεν έχει πιεί ποτέ καφέ στην συγκεκριμένη αίθουσα του Χίλτον..

Δεν γνωρίζει τον κ Ανδριανό..

Δεν είναι οπαδός της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας.. Δεν πετάει μπουκάλια στα κεφάλια των διαιτητών..

Δεν ξέρει να κάνει μοντάζ.. Δεν είναι δημοσιογράφος!

Ύστερα από αυτές τις αποστομωτικές απαντήσεις, δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε.. Αναμένουμε την έρευνα της δικαιοσύνης. Ήδη ο ανακριτής έχει καλέσει τον δημοφιλή δημοσιογράφο και καθώς φαίνεται η σκοτεινή αυτή υπόθεση θα ταλανίσει για πολύ καιρό τη χώρα και τους άμοιρους πολίτες της..