Το σκάνδαλο του ΜΕΓΚΑ έχει πλέον αποκαλυφθεί. Δεν πρόκειται για μια ροζ ιστορία αλλά για τη δράση του μεγαλύτερου καναλιού της χώρας πού πλήττει ευθέως τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Τι περιμένει ο κ. Σόμπολος για να παραιτηθεί; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να νομιμοποιεί ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ με την παρουσία του και τις υπηρεσίες του μια «δημοσιογραφία» πού ντροπιάζει πρώτα απ όλους τους ίδιους τους δημοσιογράφους;

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Η κα Ολγα Τρέμη και τουλάχιστον ο Δ/ντής της και πρώην σύζυγος της κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, είδαν το DVD. Αυτό έχει πλέον αποκαλυφθεί. Το ομολογεί και ο Καμπουράκης πού περιέγραψε με ακρίβεια το περιεχόμενο του μερικές μόνο ώρες μετά την πτώση του Ζαχόπουλου. Γνώριζαν δηλαδή πράγματα πού η αστυνομία και η ανάκριση τάμαθαν μόλις τώρα τελευταία! Το ΜΕΓΚΑ σκάνδαλο αρχίζει λοιπόν τυπικά πολύ πριν πέσει ο Ζαχόπουλος στον ακάλυπτο. Αρχίζει απ τη στιγμή πού επισκέφτηκε την κα Τρέμη η εκβιάστρια Τσέκου μαζί με τον συνεργάτη της και νομικό σύμβουλο της ΓΕΣΕΕ εκβιαστή Νικολουτσόπουλο για να της επιδώσει ένα DVD πού «ρίχνει την κυβέρνηση» όπως διαλαλούσαν(!) Μόνο που το έμπειρο δημοσιογραφικό μάτι των επιτελών του ΜΕΓΚΑ διαπίστωσε ότι το DVD όχι μόνο δεν «ρίχνει την κυβέρνηση», αλλά ότι είναι απλώς ροζ, που περιέχει και κάποιες ροζ κουβέντες για τον Καραμανλή, όμως άνευ ουδεμίας πολιτικής σημασίας. Άλλωστε γιαυτό και το απέρριψαν..(!)

Γιατί λοιπόν οι εντεταλμένοι του Μέγκα δεν ενημέρωσαν αμέσως τον εισαγγελέα για την επίσκεψη των εκβιαστών στο κανάλι τους πριν πέσει ο Ζαχόπουλος; Μήπως εκτός των άλλων, έχουν και ποινικές ευθύνες; Γιατί όταν έπεσε ο Ζαχόπουλος είπαν ψέματα ότι δεν είδαν το DVD; Φοβήθηκαν τις ποινικές ευθύνες ή μήπως αν ομολογούσαν ότι δεν υπήρχε πολιτικό θέμα δεν θα μπορούσαν να εκτελέσουν το σκοτεινό «λειτούργημα» τους; Γιατί επιδόθηκαν σε μια γιγαντιαία παραπληροφόρηση με όπλο ένα DVD πού απέρριψαν δημοσιογραφικά; Γιατί αναστάτωσαν πολιτικά την Ελλάδα για μια ροζ υπόθεση; Τι επιδιώκουν όταν ακόμα και σήμερα βγαίνουν θρασύτητα και αναρωτιούνται για το τρομερό μυστικό πού κρύβει το κομμένο DVD ενώ έχουν δει ότι δεν κρύβει τίποτα το πολιτικό; Άλλωστε το ίδιο DVD πού πήγε η Τσέκου στο ΜΕΓΚΑ πήγε και στον Θέμο! Δεν πήγε άλλο στο ένα κανάλι και άλλο στο άλλο..

Πώς λοιπόν εξηγείται αυτός ο σκοτεινός ρόλος του ΜΕΓΚΑ; Ένα είναι βέβαιο. Ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δημοσιογραφία, την ενημέρωση, τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Απομένουν λοιπόν δύο τινά: Είτε προσπαθεί να απαξιώσει πλήρως την κυβέρνηση και να την ρίξει στον «ακάλυπτο», είτε να την εκβιάσει. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Ακόμα και στην περίπτωση πού ήθελε να αποκρύψει τις ροζ κουβέντες του Ζαχόπουλου για τον Καραμανλή, τότε γιατί να επιδοθεί σε μια τέτοια πολιτική επίθεση εναντίον του; Επομένως είτε προσπαθεί να δρομολογήσει νέες πολιτικές εξελίξεις ερήμην του λαού, όπως το συνηθίζει, είτε κάποια συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι μεγάλα έργα και πακέτα.. Το πιθανότερο είναι να ισχύουν και τα δύο. Οι κυβερνήσεις, η πολιτική και οι πολιτικοί είναι τόσο τρομοκρατημένοι, ανίσχυροι και ανίκανοι μπροστά στην δικτατορία των καναλιών και των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου, που όχι μόνο πέφτουν σαν ώριμα φρούτα, αλλά και την τελευταία στιγμή, μόλις πριν ακουστεί ο γδούπος τους στον ακάλυπτο, προλαβαίνουν να υπογράψουν και ένα δυό μεγάλα έργα για αυτούς πού τους έσπρωξαν..