Τελικά το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, αυτό καθ αυτό, είναι ένα απλό πταισματάκι μπροστά στα κακουργήματα πού έγινε αφορμή να αποκαλυφθούν ή μάλλον να επανέλθουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας.. Στην κορυφή αυτών των κακουργημάτων παραμένει εκείνο του εξ επαγγέλματος και κατ εξακολούθηση βιασμού της ενημέρωσης.. Παλιά υπόθεση φυσικά για την οποία κάθε φορά λέμε ότι έπιασε πάτο και κάθε φορά αποδεικνύεται ότι υπάρχει και ένας πάτος πάρα κάτω..

Το καινούργιο είναι ότι αυτή η υπόθεση του βιασμού της ενημέρωσης έχει και την φαιδρή της πλευρά πού δυστυχώς βρίσκεται στη μπλογκόσφαιρα! Είναι λοιπόν μερικοί bloggers που μαϊμουδίζουν αντιγράφοντας τις χειρότερες πλευρές των παραδοσιακών media, δηλαδή αυτές πού συνήθως οι ίδιοι επικρίνουν και κοροϊδεύουν! Μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης μανίας για προβολή και αυτοεπιβεβαίωση επιδίδονται και αυτοί σε ένα ανελέητο και χωρίς όρια κυνηγητό της μπλογκοθέασης μαζεύοντας views! Δεδομένου δε του «προσόντος» της ανωνυμίας τους έναντι των δασκάλων τους, πολλές φορές τους ξεπερνούν σε κακοήθεια, κακογουστιά και χυδαιότητα.. Είτε κάνουν «αποκαλύψεις» τριανταφυλλοπουλικού τύπου, είτε κάνουν δήθεν πλάκα, ότι τάχα «εδώ είναι το καλό dvd του Ζαχόπουλου», ο κοινός παρονομαστής είναι ίδιος: Το άρπαγμα των views! Σε κάθε περίπτωση προηγείται η μάχη του τίτλου, γιατί ειδικά στη μπλογκόσφαιρα λόγω της τεχνολογικής φύσης της, εκείνο πού μετράει πάνω απ όλα, για το άρπαγμα του views, είναι ο τίτλος. Μερικοί μάλιστα παραθέτουν ασυνάρτητα όσες λέξεις υπολογίζουν ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον αυτών πού ψάχνουν στο Google με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξουν το κλικ τους και στη συνέχεια να τους εγκαταλείψουν στο ότι ήθελε προκύψει..

Η ενημέρωση δεν βιάζεται μόνο από τους «δημοσιογράφους».. Βιάζεται και από ορισμένους bloggers που επιδιώκουν μετά μανίας να φτάσουν στη κορυφή της μπλογκοθέασης καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία τους.. Αυτό φυσικά δεν είναι μαγκιά αλλά θρασύδειλος κωλοπαιδισμός.. Όμως ούτε και είναι μαγκιά να «ιστολογούμε» επωνύμως, γιατί τότε έχουμε χίλιους δυο λόγους που μας επιβάλουν να αυτολογοκρινόμαστε και να είμαστε σωστοί.. Η αληθινή μαγκιά είναι να καταφέρνουμε να είμαστε σωστοί παρότι μας καλύπτει η ανωνυμία μας και ευτυχώς έτσι φαίνεται να είναι και η συντριπτική πλειονότητα στη μπλογκόσφαιρα! Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλείο της..

Advertisements