Αλήθεια, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόγραφε το 1995 την περιβόητη «Ενδιάμεση Συμφωνία» με την οποία αναγνώριζε τα Σκόπια με το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» τι ακριβώς νόμιζε; Ότι αυτό που ήδη αναγνώριζε ως «πρώην» Μακεδονία στο μέλλον θα έπαυε να είναι Μακεδονία; Και τι ακριβώς περίμενε; Ότι στο εξής όταν ο κόσμος θα συναντά κάποιον σκοπιανό στο δρόμο αντί να του λέει καλημέρα σας κύριε Μακεδόνα, θα του λέει καλημέρα σας κύριε Πρώην Γιουγκοσλαβικέ Δημοκράτη Μακεδόνα;

Καλά κάνουν λοιπόν οι υπερπατριώτες του Πασόκ και έχουν χαμηλώσει τους τόνους γιατί δεν τους παίρνει.. Ήταν χίλιες φορές προτιμότερη μια σύνθετη ονομασία που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα παρά αυτό το ανεκδιήγητο και ανιστορικό FYROM ή «πρώην» Μακεδονία που αναγνώριζε με τον πιο επίσημο τρόπο την ύπαρξη του σκέτου Μακεδονία..

(Για το πώς τα «κανόνισε» τότε ο Χόλμπρουκ με τη βοήθεια της ..Μιμής(!) διαβάστε τι γράφει στο «Βήμα» 17-06-2001 ο Έλληνας διαπραγματευτής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας πρέσβης κος Ζαχαράκης ΕΔΩ. Για τους απαιτητικούς υπάρχουν και αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα του Γκλικόροφ που δημοσιεύει επίσης το «Βήμα» 10-06-2001 ΕΔΩ)