Ο προϊστάμενος Β΄ θμιας εκπαίδευσης Σερρών απαγόρευσε στους μαθητές του λυκείου του νομού να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση “Λεωφορείο ο Πόθος” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την αιτιολογία πως έχει άσεμνες σκηνές.

Είχε προηγηθεί ένας άλλος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκείνος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος απαγόρευσε στους μαθητές να επισκεφτούν έκθεση με χαρακτικά του Πικάσο, γιατί κρίθηκαν άσεμνα. Τον εξανάγκασαν λέει οι γονείς πού έσπασαν τα τηλέφωνα για να μην δουν τα παιδιά τους την έκθεση..

Για την ιστορία το «λεωφορείο ο πόθος» είναι από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του εικοστού αιώνα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1947 και άλλαξε καθοριστικά το αμερικανικό θέατρο. Το αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς, έχει κερδίσει το βραβείο της Ένωσης Κριτικών της Νέας Υόρκης, καθώς και το βραβείο Πούλιτζερ. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίζουν την εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του από τον Ηλία Καζάν με τον υπέροχο Μάρλον Μπράντο..

Τώρα πού το καλοσκέφτομαι δεν έχω δει ποτέ μου τίποτα πιο άσεμνο και χυδαίο από τούς συνήθεις κατήγορους του άσεμνου και του χυδαίου… Προφανώς ο κ. Στυλιανίδης θα βλέπει πολλούς τέτοιους στο Υπουργείο Παιδείας και θάχει συνηθίσει..