Όταν κοτζάμ Ιερά Σύνοδος με επίσημη ανακοίνωση της αποκαλεί «πόρνους» όσους έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο, εγώ τώρα τι πρέπει να γράψω που είμαι και αθυρόστομος;

Θα αρχίσω με την είδηση: Η Ιερά Σύνοδος με ψήφους εννέα έναντι τεσσάρων όχι μόνο τάχτηκε εναντίον του συμβολαίου συμβίωσης και εναντίον του Αρχιεπισκόπου, αλλά επανέφερε από τον τάφο και το ζήτημα του πολιτικού γάμου αποκαλώντας «πορνεία» τη σχέση πού δεν έχει ευλογηθεί με εκκλησιαστικό γάμο.. (μειοψήφησαν ο Αρχιεπίσκοπος, ο Ιωαννίνων, ο Ζακύνθου και ένας άλλος πού δεν θυμάμαι)..

Και τώρα τι να σχολιάσω; Οι φίλοι μου λένε να συγκρατηθώ.. Εντάξει.. Θου κύριε.. Απλώς θα κάνω μια δίκαιη πρόταση:

Εφόσον οι Άγιοι αποδέχονται μόνο τον εκκλησιαστικό γάμο και απαγορεύουν κάθε προγαμιαία σχέση, γιατί τότε τινές εξ αυτών αλληλοπροωθούνται εκ των όπισθεν χωρίς γάμο; Εμείς δεν τους υποχρεώνουμε να παντρευτούν πολιτικά. Ας πάρουν λοιπόν από το χεράκι τον καλό τους, ας ντυθούν νυφούλες, ας ανέλθουν με ενθουσιασμό τα σκαλιά της εκκλησίας, ας τελέσουν το ιερό μυστήριο του γάμου και μετά ας ξεσκίζονται όσο θέλουν και με την ευλογία του κυρίου! Δεν είναι αμαρτία οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Αμαρτία είναι η υποκρισία..