Παγκόσμια ημέρα ποίησης και πολλοί θα αγαπήσουν την ποίηση.. Πολλά ποιηματάκια θα διαβαστούν στις εκδηλώσεις και πολλοί Mπλόγκερς θα ασχοληθούν.. Όπως γίνεται και την ημέρα της γυναίκας, του περιβάλλοντος, του θεάτρου..

Δύσκολο πάντως να βρεις κάποιον πού να γνωρίζει έστω και ένα-δυό σύγχρονους ποιητές.. Μόνο κανα-δυο ονόματα πεθαμένων θα σου πει.. Όπως γράφει ο Ρούσσος Βρανάς στα «Νέα»: «..Είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς τους εκατοντάδες νέους ποιητές που δεν έχουν αναγνώστες, επειδή τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για την ποίηση, επειδή οι μεγάλοι εκδότες προτιμούν τα κερδοφόρα μπεστ σέλερ και επειδή τα λογοτεχνικά περιοδικά αργοπεθαίνουν ένα θάνατο μοναχικό χωρίς κανέναν να τα ενισχύσει..»

ο Γερμανός δοκιμιογράφος και ποιητής Ενζενσμπέργκερ εξηγεί γιατί η ποίηση είναι αντιεμπόρευμα: «..Η ποίηση είναι όπως το χορτάρι: δεν γίνεται να το ξεπαστρέψεις μια για πάντα. Δεν γίνεται να την κουμαντάρεις. Δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία, ενώ, αντίθετα, οι συγγραφείς των μπεστ σέλερ μπορούν πάντα να χρησιμοποιούν τύπους και συνταγές για να κάνουν επιτυχίες. Κάτι τέτοιο στην ποίηση δεν θα είχε κανένα νόημα, γιατί πίσω από αυτήν δεν υπάρχει τίποτα που να στηρίζεται στο χρήμα. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που δεν έχει καμιά σχέση με τη λογική των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η ποίηση φτάνει σε εμάς από πολύ μακριά, από τον καιρό που ήταν μονάχα προφορική. Δεν εξαρτάται ούτε από την εφεύρεση του Γουτεμβέργιου. Μπορεί να υπάρχει με τα βιβλία, αλλά και χωρίς αυτά».

Ας μην γκρινιάζουμε.. Οποιαδήποτε επαφή με την ποίηση καλό κάνει έστω και ως μόδα.. Έστω και στο Μέγαρο ως μέσο καταξίωσης των κυριών που δεν την καταλαβαίνουν.. Έστω και στα Ιστολόγια για να επιβεβαιώνονται οι Μπλόγκερς που την βρίσκουν στη σελίδα 123..

buzz it!