Για να ξέρετε και να προσέχετε γιατί άγνοια αμαρτήματος δεν συγχωρείται! Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα έγιναν δεκαέξι! Αξιωματούχοι του Βατικανού ανακοίνωσαν την πρόθεση του Πάπα να αυξήσει τον αριθμό των θανάσιμων αμαρτημάτων προσθέτοντας στα παλιά επτά και άλλα εννέα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Στα παλιά και μη εξαιρετέα λαγνεία, λαιμαργία, απληστία, οκνηρία , οργή , φθόνο , αλαζονεία

προστίθενται τώρα και τα εξής καινούργια: Τροποποίηση γενετικού υλικού , πειράματα σε ανθρώπους , ρύπανση του περιβάλλοντος , κοινωνική αδικία , πρόκληση φτώχειας , οικονομική αδηφαγία , χρήση ναρκωτικών, έκτρωση, παιδοφιλία.

Όπερ σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ζωής και της ανθρωπότητας υποβαθμίζονται σε ..αμαρτήματα! Στο εξής αυτοί που ευθύνονται για την κοινωνική αδικία, για τη φτώχεια και τη δυστυχία, πολιτικοί, νταβατζήδες και λοιποί διαπλεκόμενοι, αυτοί πού βομβαρδίζουν και αιματοκυλούν τον κόσμο, που κάθε χρόνο κατακαίνε τον τόπο, οι έμποροι ναρκωτικών, οι παιδεραστές, όλοι αυτοί λοιπόν με μια ιερά εξομολογησούλα τη βδομάδα έχουν καθαρίσει! Το πολύ-πολύ να τους επιβληθούν και μερικές μετάνοιες και επικύψεις αναλόγως το αμάρτημα.. θα χάσουν και κανένα κιλό με τις ευλογίες του κυρίου..

Η αγορά της αμαρτίας διευρύνεται λοιπόν.. Περισσότερα αμαρτήματα, περισσότερα κέρδη.. Μωρέ μπράβο μάρκετινγκ το Βατικανό.. Τελικά, εφόσον η πρόκληση της φτώχιας και της κοινωνικής αδικίας είναι το ίδιο θανάσιμο αμάρτημα με την αθεράπευτη λαιμαργία και οκνηρία μου, τότε όλοι μας, μικροαμαρωλοί και μεγαλοαμαρτωλοί, συνάδελφοι στην αμαρτία είμαστε.. Ένα μόνο φοβάμαι: Μήπως τώρα πού προστέθηκαν και τα μεγαλοαμαρτήματα, εμάς τους μικροαμαρτωλούς, απλούς λαίμαργους και οκνηρούς, μας βάλουν στο περιθώριο.. Γιατί όταν η εκκλησία έχει να κάνει με τις μεγαλοψυχές των ισχυρών, εμένα θα κοιτάξει να σώσει; Και γω που νόμιζα ότι θα βρεθώ στο ίδιο καζάνι με τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.. Συνάδελφοι μικροαμαρτωλοί πάρτε το απόφαση: Η κόλαση είναι μόνο για μας! Ας αρχίσουμε λοιπόν να μελετάμε Δάντη τουλάχιστον για να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε..

buzz it!

Advertisements