Μια και συνέπεσαν οι φοιτητικές εκλογές με το σκάνδαλο της ντόπας είναι ευκαιρία να σκεφτούν σοβαρά και οι φοιτητικές ότι κάποτε πρέπει να κόψουν τα παραταξιακά και κομματικά αναβολικά γιατί βλάπτουν σοβαρά την υγεία του φοιτητικού κινήματος..

Το γεγονός ότι δεν μπορούν να εκλέξουν ούτε καν μια κεντρική εφορευτική επιτροπή πού να δίνει κεντρικά εκλογικά αποτελέσματα αποδεικνύει, α μη τι άλλο, μια χρόνια ανικανότητα νέων ανθρώπων που υποτίθεται ότι αγωνίζονται να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.. Πολύ περισσότερο όμως το γεγονός ότι επί δεκαετίες δεν μπορούν να εκλέξουν ένα κεντρικό όργανο συντονισμού και εκπροσώπησης όλων των φοιτητών, ας πούμε μια «ΕΦΕΕ», αποδεικνύει ότι δεν βρίσκουν απολύτως τίποτα κοινό μεταξύ τους, ούτε καν ότι όλοι τους είναι φοιτητές! Γιατί αν υπήρχε μια «ΕΦΕΕ» θα εξέφραζε εκ των πραγμάτων κάποια ελάχιστα κοινά σημεία, ίσως και μια συνισταμένη τάσεων και απόψεων και τέλος πάντων θα είχε τη νομιμοποίηση και το σεβασμό ότι εκπροσωπεί όλους τους φοιτητές της χώρας.

Δυστυχώς όμως οι πάντες φαίνεται να βολεύονται «κάτω από την ντόπα» της παραταξιακής και κομματικής λογικής αυτοϊκανοποιούμενοι καθώς βλέπουν τον εαυτόν τους στην τηλεόραση και τον Λαϊκιζόπουλο να τους απονέμει μετάλλια.. Αυτό δεν λέγεται «απλή ανωριμότητα του φοιτητικού κινήματος» αλλά βαθιά παρακμή. Είναι εμφανή τα συμπτώματα ενός συντηρητισμού που για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση απλώνεται στα πανεπιστήμια σε τέτοια έκταση και χαρακτηρίζει τις σύγχρονες φοιτητικές εμμονές και διεκδικήσεις. Αλλά ποιο φοιτητικό κίνημα; Εφόσον η έννοια του φοιτητικού κινήματος είναι παντελώς ασύμβατη με τον συντηρητισμό και την αντίδραση, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον φοιτητικό κίνημα.. Κι όταν δεν υπάρχει κίνημα τότε οι «αγώνες» είναι παραταξιακοί και κομματικοί κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση..

Μάλλον είναι καιρός να σκεφτούν οι φοιτητές ότι στους προσεχείς αγώνες τους θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβουν και ένα αίτημα προς τον ίδιο τους τον εαυτό: Να εκλέξουν επιτέλους την «ΕΦΕΕ» τους.. Είναι και αυτό ένα πρώτο βήμα προς τα αριστερά..

buzz it!