Πολλοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ποικιλοτρόπως το προηγούμενο κείμενο μου, με διάφορες αναρτήσεις στην μπλογκόσφαιρα, φυσικά ο καθένας απ την δική του οπτική και τα δικά του συμφέροντα.. Δεν περίμενα να γίνει αυτό, τουλάχιστον τόσο απροκάλυπτα.. Πέραν τούτου ενδεχομένως και ο συναισθηματικός του τόνος (αλήθεια και ποιον δεν συγκλονίζει ένα τέτοιο σύνθημα) μπορεί να δίνει αφορμή για απαράδεκτους σχολιασμούς..

Επειδή όμως τελικά το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο, τονίζω τα εξής: Προφανώς και ο δράστης του συνθήματος δεν είναι ο ..Αλέκος(!) και προφανώς η πράξη αυτή δεν χρεώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ.. Αυτά τα λένε είτε όσοι «καταλαβαίνουν» μόνο αυτά που θέλουν να καταλάβουν και θα τα «καταλάβαιναν» ακόμα και χωρίς να διαβάσουν το κείμενο, είτε όσοι πάσχουν από ανεπάρκεια σκέψης βαριάς μορφής.. Το κείμενο μου επί της ουσίας θέτει ξεκάθαρα ένα απλό πολιτικό ερώτημα:

Ορισμένες πολιτικές συμπεριφορές και επικοινωνιακές τακτικές, ο ξύλινος και απρεπής λόγος που δυστυχώς υιοθετεί προσωπικά και ο Αλέκος Αλαβάνος, κάποιες ακραία αντιδημοκρατικές θέσεις όπως στο ζήτημα της καθολικής ψηφοφορίας, κάποιες εκκωφαντικές σιωπές, κάποια μασημένα λόγια σε τραμπούκικες συμπεριφορές κλπ, κλπ, όλα αυτά τελικά ενισχύουν ή αποτρέπουν την δημιουργία ενός κλίματος που φτάνει στο σημείο να παράγει ακόμα και τέτοια απάνθρωπα συνθήματα για τα οποία ΟΛΟΙ μας ανεξαιρέτως πρέπει να ντρεπόμαστε; Η πολιτική δεν είναι μόνο αντιπολίτευση. Το να φύγει ο ένας για να αναλάβει ο άλλος είναι το χειρότερο κακό. Η πολιτική είναι κυρίως ευρύτερη παρέμβαση στην κοινωνία και σε όλους τούς τομείς της ζωής! Για ό,τι λοιπόν αφορά συγκεκριμένα στον τομέα των πανεπιστημίων, με ποιόν συγκεκριμένο τρόπο και ποιες συγκεκριμένες πολιτικές ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποτρέψει τα απαράδεκτα φαινόμενα που κατά κοινή ομολογία όλοι παραδέχονται ότι μαστίζουν το χώρο και απασχολούν την κοινωνία; Το φοιτητικό κίνημα, στο πλαίσιο της αυτονομίας του, οφείλει να ενδιαφέρεται ΚΑΙ για αυτά τα προβλήματα ναί ή όχι; Αν δεν κάνει Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά αυτό που οφείλει να κάνει, από ποιόν περιμένει να το κάνει; Από τους μυαλοφυγόδικους χουλιγκάνους, το κράτος ή από την Δεξιά; Τόσο απλά είναι τα πράγματα Αλέκο.. Τόσο απλά.. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού..

buzz it!