Πράγματι ο Σημίτης είναι αυτός που ολοκλήρωσε την ένταξη του Πασοκ στην ευρύτερη παράταξη της Δεξιάς και επί πλέον έθεσε τις βάσεις του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα. Είναι αυτός που επί κυβερνήσεως του ξεχείλισε το μεγάλο ποτάμι της καταλήστευσης του τόπου και της λαμογιάς.. Είναι αυτός που επί κυβερνήσεως του έγινε, διά μέσω του χρηματιστηρίου, η μεγαλύτερη μεταπολεμικά ανακατανομή εισοδήματος στη χώρα και έγιναν οι φτωχοί φτωχότεροι.. είναι αυτός που.. κλπ, κλπ..

Όλοι αυτοί λοιπόν είναι πολύ σοβαροί λόγοι (δεν υπάρχουν πιο σοβαροί) για να διαγραφεί κάποιος από ένα πραγματικά δημοκρατικό κόμμα και μάλιστα σοσιαλιστικό..(λέμε τώρα). Όμως με κανέναν τρόπο, σε ένα υποτίθεται δημοκρατικό κόμμα, δεν διαγράφεται ένα μέλος του μόνο και μόνο επειδή έχει αντίθετη άποψη για την Ευρω-συνθήκη..(!) Αυτό ισχύει φυσικά για κάθε μέλος και όχι μόνο για πρώην πρωθυπουργούς. Οφείλεις όμως να διαγράψεις ακόμα και πρώην πρωθυπουργούς αν μπορείς να αποδείξεις ότι η Ευρω-συνθήκη είναι απλώς το πρόσχημα γιατί το μέλος αυτό αναπτύσσει συνειδητά και συστηματικά δραστηριότητες που βλάπτουν το κόμμα του.. (λές ο Σημιτάκος να κάνει τέτοια πράγματα; )

Ενας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για να διαγράψεις από ένα δημοκρατικό κόμμα ένα μέλος του είναι όταν αυτό το μέλος, πέρα από κάθε σεβασμό στην δεοντολογία και στην δημοκρατία, υπακούει σε αντιδημοκρατικές λύσεις και κέντρα και δίνει το «δακτυλίδι» του στον άλλον! Εξυπακούεται φυσικά ότι θα διαγράψεις και αυτόν που με τον ίδιο τρόπο παίρνει το «δαχτυλίδι» και το φοράει.. (τώρα αυτά τα κέντρα τρέχουν και δεν φτάνουν για την πατάτα που έκαναν).

Όλοι αυτοί οι λόγοι όμως είναι άγνωστες λέξεις για τον πασοκισμό και τον νυν αρχηγό του που εκτός των άλλων διατυμπανίζει κιόλας ότι η «συμμετοχική δημοκρατία» αποτελεί την κεντρική πολιτική του κατεύθυνση(!) Το μόνο που τούς απασχολεί είναι το επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Ποιος δηλαδή θα χάσει και ποιος θα κερδίσει επικοινωνιακά από την νέα κρίση. Τη Δημοκρατία την είχαν και την έχουν γραμμένη.. Και αυτό ακριβώς είναι που κρύβεται πίσω απ τη διαγραφή. Οτι οι μεγαλύτεροι φορείς του δημοκρατικού ελλείμματος στη χώρα είναι τα ίδια τα κόμματα. Επιπλέον για το Πασόκ, πίσω από αυτήν την διαγραφή κρύβεται και ο ίδιος ο ανίατος πασοκισμός του. Ο Γιωργάκης δεν είναι μόνος του. Η δημοκρατία του Γιωργάκη είναι η δημοκρατία του Πασοκ. Το Πασοκ εξέθρεψε τον Γιωργάκη και όχι ο Γιωργάκης το Πασοκ. Ο πασοκισμός θρέφει και τον Γιωργάκη και τον Βαγγέλη και τον Σημίτη και όλους όσοι είναι ακόμα ανίκανοι να διαφύγουν και να απεγκλωβιστούν..

buzz it!