Μηδέν βαθμούς στους πρωταθλητές Ευρώπης! Κατάκτησαν το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών! Τώρα ένα βασανιστικό ερώτημα τριβελίζει τις καρδιές όλων. Πως είναι δυνατόν οι θεοί να παίρνουν μηδέν; Είτε είναι θεοί είτε δεν είναι! Μαϊμούδες θεοί δεν υπάρχουν. Ακόμα και ημίθεοι να είναι το μηδέν δεν τους ταιριάζει. Μήπως δεν είναι καλοί θεοί; Ούτε και αυτό ισχύει γιατί κάθε θεός είναι ίδιος για τον πιστό του είτε είναι ο θεός Χαριστέας είτε η θεά Καλομοίρα..

Τι φταίει λοιπόν; Η ομάδα; Ο προπονητής; Φταίμε και μείς; Φταίνε κι άλλοι; Φταίει κι ο Χατζηπετρής;

Το βέβαιο είναι ότι οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ποδοσφαιριστές. Μια χαρά ποδοσφαιριστές είναι. Δεν φταίνε αυτοί που οι «άλλοι» θέλουν να τους βλέπουν ως θεούς επειδή έχουν ανάγκη από θεούς. Δεν φταίνε αυτοί επειδή οι «άλλοι» τους βλέπουν ως μέσον για τη χαρά τους, για την περηφάνια και την εθνική ταυτότητα τους, για την συνύπαρξη με τους συνανθρώπους τους και την καταξίωση τους, επειδή αυτοί οι «άλλοι» δεν έχουν άλλον τρόπο για να χαίρονται στη ζωή, να νιώθουν υπερήφανοι, να απολαμβάνουν τη μέθεξη της συνύπαρξης με τον συνάνθρωπο, να νιώθουν εθνικώς υπερήφανοι και ενωμένοι, κλπ, κλπ..

Πολύ βαρύ το φορτίο ακόμα και για θεούς.. Πόσο μάλλον για απλούς ποδοσφαιριστές.. Το εκπληκτικό είναι ότι ενώ δεν υπάρχουν θεοί, υπάρχει θρησκεία. Ενώ δηλαδή οι θεοί του ποδοσφαίρου είναι πλασματικοί, η θρησκεία της μπάλας είναι η μόνη αληθινή. Είναι μια θρησκεία στα χέρια των πολυεθνικών η οποία, όπως και σε κάθε άλλο χώρο του θεάματος, δημιουργεί θεούς για να πουλάει.. Αν και για μένα, κάθε θρησκεία είναι πηγή κακού, ειλικρινά το λέω, αν είναι απαραίτητο να υπάρχει μια θρησκεία, τότε χίλιες φορές από τα χέρια των πολυεθνικών την προτιμώ στα χέρια του Ιερώνυμου..

Το κυρίως «παιχνίδι» λοιπόν αυτής της θρησκείας δεν διεξάγεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου αλλά έξω από αυτόν. Είναι το πιο εύκολο, το πιο ακούραστο, φτηνό και ανέξοδο παιχνίδι της καταξίωσης αυτών των «άλλων» μέσα από τα πόδια κάποιων άλλων.. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι που να προσφέρει τόσο εύκολη και φτηνή μαζική καταξίωση και ακριβώς σε αυτό έγκειται και η τεράστια απήχηση του, αλλά και τα πολλά και ποικίλα κέρδη, οικονομικά, πολιτικά, κλπ, κλπ.. Φυσικά για όλα αυτά οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ..θεοί και τα ..πόδια! Η κόλαση, όπως λέει και ο Σάτρ, είναι οι «άλλοι»..

ΥΓ. Με δυο λόγια δηλαδή, δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές αν κάποιοι άλλοι περιμένουν από τα πόδια τους για να νιώσουν έτσι όπως δείχνει στο βίντεο του ο Έλικας ΕΔΩ

buzz it!