Ξεπέρασε πάλι τον εαυτόν του σε δημοσιογραφική αθλιότητα.. Ανέσυρε ξετσίπωτα από το χρονοντούλαπο όλα εκείνα τα γνωστά «επιχειρήματα» του πασοκισμού προκειμένου να απαλλάξει τον Σημίτη από τις ευθύνες του.. Ότι, σιγά το σκάνδαλο των 420000 χιλιάδων ευρώ πριν από 10 χρόνια.. Ότι, οι φήμες και οι διαδόσεις πλήττουν την πολιτική ζωή του τόπου και τη δημοκρατία.. Ότι έτσι μαζεύουν χρήματα όλα τα κόμματα, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για αυτό, αλλά για τις μίζες που απο-λάμβαναν οι «αγωνιστές» του Πασόκ για να προωθήσουν τις συμβάσεις για τα μεγάλα έργα του «εκσυγχρονισμού»..

Εκείνο όμως που οφείλουμε να παραδεχτούμε είναι πως ακόμα και ο Πρετεντέρης έχει τελικά κάποιες αξίες στη ζωή του.. Ότι έχει και αυτός κάτι στο οποίο παραμένει συνεπής δείχνοντας ότι δεν είναι αγνώμων και ότι δεν έπινε τσάμπα τον «πρωινό καφέ» στου Σημίτη..

Προκύπτει όμως ένα απλό ερωτηματάκι. Ο Σημίτης και σύσσωμη η κυβέρνηση του, υπέγραφαν με την Μήζενς τη μια σύμβαση πίσω από την άλλη και ουδείς φαντάζονταν ότι κάποιοι έπαιρναν «ζήμενς» (οι όροι έχουν πλέον αντιστραφεί) για να προωθήσουν αυτές τις συμβάσεις και να «εκσυγχρονίσουν» την τσέπη τους..  Ο Πρετεντέρης όμως, ως δαιμόνιος δημοσιογράφος, ρεπόρτερ και αντικειμενικός σχολιαστής των πραγμάτων, τι έκανε; Απλώς «έπινε τον καφέ» του χωρίς να ακούει και να βλέπει; Οι μόνες αισθήσεις που λειτουργούσαν εκείνη την περίοδο ήταν η γεύση; Η ακοή, η όραση, ή όσφρηση, τίποτα; Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν μυρίστηκε; Και καλά οι αισθήσεις. Η απλή νόηση; Ούτε και αυτή λειτουργούσε; Μα καλά σε κατάσταση καταστολής «έπινε τον καφέ» του αυτός ο άνθρωπος;

Έτσι φαίνεται γιατί η μόνη που εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα είναι η γλώσσα του. Δουλεύει ροδάνι. Είτε για να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Σημίτη, είτε να λυσσομανάει και να ξεσηκώνει την χώρα στο πόδι απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Καραμανλή για ένα σκάνδαλο που ήξερε εκ των προτέρων ότι δεν υπήρχε! (Λέμε για το σκάνδαλο Ζαχόπουλου για το οποίο γνώριζε εκ των προτέρων ότι πέραν του ροζ χρώματος δεν είχε κανένα άλλο ενδιαφέρον). Θα μου πείτε πώς δεν είδε το dvd.. (όπως δεν τόδε και κανένας άλλος στο Μεγκα) Δίκιο έχετε.. Είπαμε. Αυτός ο άνθρωπος δεν βλέπει και δεν ακούει.. Μόνο γλώσσα έχει.. Θρασύτατη και πολύ μεγάλη..