Λέτε ότι δεν είχατε «υποχρέωση» να ελέγχετε το ταμείο του κόμματος σας την περίοδο που ήσασταν ο γραμματέας του. Ότι δηλαδή δεν ήσασταν «υποχρεωμένος» να ελέγχετε αν το κόμμα σας είναι κλεπταποδόχος και μάλιστα χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη, γιατί προφανώς γνωρίζετε ότι οι μίζες που κουβαλούσαν οι διάφοροι Τσουκάτοι δεν είναι λεφτά της όποιας Ζήμενς αλλά των φορολογουμένων που πλήρωναν τις συμβάσεις του δημοσίου με την όποια Ζήμενς.. Μας λέτε δηλαδή ότι το κόμμα σας μπορεί να είναι κλεπταποδόχος αλλά εσάς δεν σας ενδιαφέρει γιατί απλούστατα δεν είστε «υποχρεωμένος» να σας ενδιαφέρει..

Εντάξει λοιπόν, να δεχτούμε ότι ο αρχηγός και ο γραμματέας ενός οποιουδήποτε κόμματος δεν είναι «υποχρεωμένοι» να γνωρίζουν τι είδους χρήμα εισέρχεται στα ταμεία του κόμματος τους, του δεύτερου σπιτιού τους δηλαδή.. Να δεχτούμε όμως και ότι δεν άκουσαν και δεν κατάλαβαν; Δηλαδή τίποτα δεν άκουσαν και δεν κατάλαβαν όταν εκατομμύρια πολιτών το είχαν κάνει τούμπανο (και σεις κρυφό καμάρι) και σας μαύριζαν στις εκλογές ως το κατ εξοχήν κόμμα της διαφθοράς και της λαμογιάς; Όταν μόλις πριν από λίγους μήνες, στις εσωκομματικές διαδικασίες σας, βριζόσασταν μεταξύ σας αποκαλώντας ο ένας τον άλλον «κλέφτη και λαμόγιο», όταν κοτζάμ Βάσω Παπανδρέου δήλωνε επισήμως για τους «κλέφτες» των κυβερνήσεων του Πασόκ, δεν ακούσατε τίποτα; Θα μου πείτε δεν ήσασταν «υποχρεωμένος» να ακούσετε και να καταλάβετε..

Προφανώς ούτε και είστε υποχρεωμένος να καταλάβετε γιατί πρέπει πρώτα απ όλους εσείς να συστήσετε μια εσωτερική εξεταστική επιτροπή για το κόμμα σας, πριν μιλήσετε για οποιονδήποτε άλλον, όταν μάλιστα υπάρχει και επίσημη ομολογία ότι είσαστε τουλάχιστον κλεπταποδόχοι.. Ούτε είστε υποχρεωμένος να καταλάβετε γιατί κάθε φορά που κατηγορείτε τους άλλους αυτομάτως, κατά «μαγικό» τρόπο, μειώνονται τα δικά σας ποσοστά στις μετρήσεις! Ούτε είστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε ότι αντιπολίτευση χωρίς ήθος είναι αντιπολίτευση στον ίδιο τον εαυτόν σου.. Και να σκεφτεί κανείς κε Σκανδαλίδη ότι εσείς προσωπικά, τηρουμένων των αναλογιών, είστε ότι το καλύτερο έχει να επιδείξει το Πασόκ.. Αλλά θα μου πείτε πώς ούτε και αυτό είστε υποχρεωμένος να το ξέρετε..

ΥΓ. Λίγες ώρες μετά την συγγραφή αυτού του πόστ ανακάλυψα ότι ο κος Σκανδαλίδης όχι μόνο ήταν «υποχρεωμένος» έτσι και αλλιώς, αλλά και με εγκύκλιο του το 1999 όριζε, εκτός των άλλων, (μαζί και ο διαβόητος σούπερ «ταμίας» του Πασόκ Λάμπρου) και τον εαυτόν του ως «υποχρεωμένο» για τα οικονομικά του κόμματος. Η αποκάλυψη της εγκυκλίου ΕΔΩ

Advertisements