Το λάθος του Καραμανλή στην επιστολή του προς τον Γκρούεφσκι είναι αυτή καθ αυτή η χρησιμοποίηση του όρου «μακεδονική» μειονότητα γιατί ο όρος αυτός παραπέμπει ευθέως και στην ύπαρξη ενός «μακεδονικού» έθνους.. Το λάθος αυτό ίσως ήταν μικρότερης σημασίας αν δεν διατυπώνονταν στην επίσημη επιστολή του πρωθυπουργού της χώρας.. και δυστυχώς τα γραπτά μένουν..

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα λεγόμενο «μακεδονικό» έθνος, όπως ισχυρίζονται οι γείτονες, τότε ποιο είναι τελικά αυτό το έθνος και ποιοι το αποτελούν; Η λογικότερη απάντηση είναι ότι αποτελείται από τους πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής της γεωγραφικής Μακεδονίας, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι Έλληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί και Σλάβοι.. Όμως όλοι αυτοί οι λαοί, εκτός των Σλάβων, ανήκουν ήδη στα δικά τους έθνη τα οποία είναι σαφέστατα οριοθετημένα ιστορικά και πολιτισμικά και επομένως η απάντηση αυτή στην σημερινή πραγματικότητα είναι τουλάχιστον ανόητη. Απομένουν μόνο οι Σλάβοι της νότιας πρώην Γιουγκοσλαβίας οι οποίοι μιλούν μια ιδιότυπη σλαβοβουλγαρική γλώσσα που οι ίδιοι βάφτισαν «μακεδονική» και οι οποίοι, επειδή αναζητούν εναγωνίως κάποια ταυτότητα, θα μπορούσαν να απαρτίζουν αυτό το έθνος. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή, αυτό το έθνος θα έπρεπε να λέγεται σλαβομακεδονικό και πάντως όχι «μακεδονικό», α μη τι άλλο για να μην ιδιοποιείται και μονοπωλεί και το όνομα μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής που περιλαμβάνει Μακεδόνες οι οποίοι ήδη ανήκουν σε άλλα έθνη, όπως στο ελληνικό. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιοδήποτε επικράτεια του κόσμου υπάρχει τέτοια μειονότητα αυτή είναι σλαβομακεδονική και πάντως όχι «μακεδονική»!

Η απάντηση λοιπόν του κ Καραμανλή δεν θα έπρεπε να είναι ότι «δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα» γιατί και μόνο με την χρησιμοποίηση του όρου «μακεδονική» αναγνωρίζει την κεντρική επιδίωξη των σκοπιανών για την ύπαρξη ενός «μακεδονικού» έθνους που στην καλύτερη περίπτωση είναι σλαβομακεδονικό! Άλλωστε, θα μπορούσε να επισημάνει στην επιστολή του ο Καραμανλής, στην βόρεια Ελλάδα οι Έλληνες Μακεδόνες δεν αποτελούν μειονότητα αλλά την πλειονότητα των κατοίκων της! Αν οι σκοπιανοί εννοούν μια σλαβομακεδονική μειονότητα που δήθεν ζει μέσα στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στην ελληνική Μακεδονία τότε αυτό είναι ένα εντελώς άλλο προς εξέτασιν θέμα..

Καλώς ή κακώς, το μάλλον τυχοδιωκτικό όραμα του Ζαχαριάδη για μια μεγάλη «λαϊκή δημοκρατία της Μακεδονίας», που θα περιελάμβανε όλους τους πληθυσμούς της γεωγραφικής Μακεδονίας που αναφέραμε, δεν έγινε πραγματικότητα.. Ο εμφύλιος έγινε και δεν μπορεί να ξαναγίνει, ούτε και η ιστορία να γυρίσει πίσω. Κι αν κάποιοι σλαβομακεδόνες του νότου, δηλαδή του Αιγαίου όπως τους αρέσει να λέγονται, πέρασαν, λόγω του εμφύλιου, στην αντίπερα όχθη και άφησαν πίσω τους στην ελληνική Μακεδονία κάποιες περιουσίες, υπάρχουν τα διεθνή δικαστήρια για να τις διεκδικήσουν. Κι αν όλοι αυτοί οι «Αιγαιάτες» μαζί με τους σλαβομακεδόνες της νότιας Γιουγκοσλαβίας έχουν σήμερα ένα δικό τους κρατίδιο και θέλουν να ανήκουν και σε ένα ξεχωριστό «σλαβομακεδονικό» έθνος, (το οποίο δεν είναι «μακεδονικό» και είναι παντελώς άσχετο με την αρχαία Μακεδονία) τότε με γεια τους και χαρά τους! Ένα τέτοιο έθνος καλύτερα να το αναγνωρίσουμε γιατί μόνο έτσι θα κλείσει μια και καλή η πληγή. Ας λάβουν και το δίκαιο ονοματάκι τους «Σλαβομακεδονία» και ας ζήσουν αυτοί καλά και μείς καλύτερα.. Τόσο απλά και καθαρά..

ΥΓ. Τό ίδιο λάθος, να λένε για «μακεδονική» μειονότητα αντί για σλαβομακεδονική που είναι το σωστό, κάνουν και όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ..