Ο καλύτερος τρόπος εξουδετέρωσης των σκανδάλων από τις συνειδήσεις είναι ο εκφυλισμός της έννοιας του σκανδάλου.. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ιδεολογίες, τις πάσης φύσεως ονοματολογίες, τα όνειρα και οράματα.. Εκφύλισε για παράδειγμα τον σοσιαλισμό και κάντον πασοκισμό για να δούμε αν μετά θα τολμήσει κανείς να ξαναζητήσει σοσιαλισμό.. Πότιζε καθημερινά την ψυχή του ανθρώπου με μίζες και σκάνδαλα για να δούμε μετά αν θα μπορέσει να διακρίνει κανείς τι σημαίνει πραγματικό σκάνδαλο. Αυτόν τον εκφυλισμό των εννοιών εγώ τον λέω «μιζάρισμα» συνειδήσεων.. Στην πραγματικότητα δηλαδή, αυτό που κάνουν καθημερινά τα διαβόητα μίντια και κυρίως τα κανάλια, δεν είναι να αποκαλύπτουν σκάνδαλα αλλά να «μιζάρουν» συνειδήσεις για να συγκαλύπτονται τα πραγματικά σκάνδαλα..

Έγραφα τις προάλλες για το μέγα σκάνδαλο της σκυφτής μας ζωής και κάποιοι φίλοι με ρώτησαν τι εννοώ.. Θα δώσω άλλο ένα απλό παράδειγμα.. Κοίταζα τους πίνακες που δημοσίευσε προχτές το υπουργείο οικονομικών με τους Έλληνες φορολογούμενους και δεν πίστευα στα μάτια μου. Έβλεπα δηλαδή και δεν πίστευα αυτό που ήδη γνώριζα! Πως 1,5 περίπου εκατ. έμποροι, βιομήχανοι, βιοτέχνες και 1,5 περίπου εκατ. άλλοι εισοδηματίες δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 Ευρώ, δηλαδή δεν φορολογούνται ούτε με 1 (ένα) Ευρώ!! (Ο Αλογοσκούφης σκέφτεται να κάνει «έρανο αγάπης» για να βοηθήσει αυτούς τούς εργολάβους, εμπόρους και βιομηχάνους να ..ζήσουν και αυτοί..)

Μόνο και μόνο λοιπόν το γεγονός ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι αποδεχόμαστε και συναινούμε σ ένα τέτοιο «νόμιμο» σκάνδαλο σαν να μην έχει συμβεί ποτέ και σαν να μην συμβαίνει, η ακόμα χειρότερα σαν νάναι κάτι το φυσικό και θεμιτό, μόνο και μόνο ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους για να πάρουμε με τις πέτρες πρώτα τα μίντια που «μιζάρουν» συστηματικά τις συνειδήσεις μας, τί πιο τρανταχτή απόδειξη υπάρχει για το πόσο σκυφτή, γαμημένη και ξεφτιλισμένη είναι η ζωή μας και μάλιστα χωρίς ούτε καν να ντρεπόμαστε γιαυτό;

Για τους πολύ-πολύ «σκυμμένους» όλοι οι πίνακες της Εφορίας ΕΔΩ

Advertisements