Σε έξαρση βρίσκεται αυτές τις μέρες το φαινόμενο της «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας.. Εκεί που βιώναμε καθημερινώς την «αντικειμενική» δημοσιογραφία των αντιπολιτευόμενων και συμπολιτευόμενων ΜΜΕ -αυτά που έκαναν συμπολίτευση τώρα κάνουν αντιπολίτευση και τούμπλαλιν.. Αλήθεια ποιό είναι το αντικειμενικό: Το αντιπολιτευόμενο ή το συμπολιτευόμενο;  Εκεί που βιώναμε τα τηλεπαράθυρα με τους εντεταλμένους σχολιαστές, όπου το κάθε κόμμα έχει τον εκπρόσωπο του .. «δημοσιογράφο» για να διατηρούνται και οι ισορροπίες στην τηλεθέαση γιατί διαφορετικά θα υπήρχαν απώλειες σε κεφάλια τηλεθεατών, αλλά και να διατηρείται και το σύστημα ως έχει και να προσφέρεται θέαμα χωρίς να αλλάζει απολύτως τίποτα.. Τώρα βιώνουμε και την ανάληψη της «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας από τους ίδιους τους πολιτικούς επισήμως και νομίμως! Τόσο αντικειμενικά σας λέω.. Και εφόσον είναι νόμιμο, θα πρόσθετε και ο κος Βουλγαράκης, είναι και ηθικό(!)  Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας!

και στο βάθος η Γιάννα..

και στο βάθος η Γιάννα..

«Αγαπητοί συνάδελφοι» αποκάλεσε σήμερα το πρωί (05-09-08) ο δημοσιογράφος Δ/ντής του σταθμού Γ. Προβής τους Πάγκαλο και Μάνο και αιτιολόγησε το «συνάδελφοι» με το γεγονός ότι έτσι και αλλιώς αναλαμβάνουν μια δημοσιογραφική εκπομπή. Το πιο τραγελαφικό είναι το γεγονός ότι  η κα Κανέλλη ως δημοσιογράφος βγαίνει στο μικρόφωνο αφήνοντας και καλά στην άκρη την πολιτική της ιδιότητα(!) Όλα αυτά φυσικά είναι νόμιμα άρα, κατά τον κο Βουλγαράκη και ηθικά.. Πάντως πολιτικώς ορθά δεν είναι γιατί οι υπόλοιποι πολιτικοί που δεν έχουν εκπομπές προφανώς αδικούνται.. Αλήθεια, δημοσιογραφικώς είναι ορθά αγαπητή μας ΕΣΗΕΑ; Αυτό σίγουρα δεν είναι, απαντώ εγώ επειδή η ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να απαντήσει.. Όμως το προτιμώ..

Έτσι και αλλιώς αυτού του είδους την «αντικειμενική» δημοσιογραφία την έχουμε χεσμένη από καιρό.. Άλλωστε δεν υπήρξε και δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία. Αμερόληπτη ίσως. Αντικειμενική ποτέ! Τα μεγάλα ΜΜΕ διαμορφώνουν την ημερήσια πολιτική ατζέντα και ορίζουν καθημερινώς το τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο στη ζωή μας.. Προτιμώ λοιπόν να ακούω και να βλέπω τα γεγονότα κατά το δυνατόν αδιαμεσολάβητα, να βλέπω δηλαδή τους ίδιους τους πολιτικούς στη θέση των «δημοσιογράφων» παρά τους εντεταλμένους αστέρες της «δημοσιογραφίας» που είναι περισσότερο αναξιόπιστοι από τούς πολιτικούς.. Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν οι πολιτικοί αναλάμβαναν και κεντρικοί παρουσιαστές των βραδινών «ειδήσεων» στα κανάλια.. Φανταστείτε τον Πάγκαλο και τον Μάνο (την Κανέλλη την έχουμε δει) στη θέση της Τρέμη, του Χατζηνικολάου, του Ευαγγελάτου.. Ίσως αυτό να ήταν και μια ευκαιρία αναβάθμισης της πολιτικής και του πολιτικού λόγου.. Λέμε τώρα..

ΥΓ. Στο site του «Ελεύθερου Τύπου» προβάλλεται φωτο των «δημοσιογράφων» Πάγκαλου-Μάνου με τον τίτλο «ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ» και ο νοών νοείτο..

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας διαβάστε και αυτό. «Βουλευτές στον αέρα»!