Αστραπιαία και αποτελεσματική αυτήν τη φορά η αντίδραση των δημοσκόπων και επικοινωνιολόγων. Πέταξε ο Γιωργάκης μια μπουρδίτσα στην συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη, μέσα στην αμηχανία του το παιδί να απαντήσει για τις δημοσκοπήσεις που τον παρουσιάζουν ως ακατάλληλο για πρωθυπουργό και είπε δεν θέλω να είμαι ο καταλληλότερος αλλά ο καλύτερος.. Δεν κατάλαβε τι είπε το παιδί αλλά αμέσως κατέβηκε η φλασιά στα σαΐνια του πασόκ και ιδού το νέο εύρημα στις δημοσκοπήσεις: Δεν ρωτούν πλέον για τον καταλληλότερο αλλά για τον καλύτερο.. Καταλληλότερος μπορεί να είναι ο Καραμανλής, καλύτερος όμως ο Γιωργάκης! Επομένως καλυτερότερος είναι ο «Κανένας»..

Η πολιτική κινείται πλέον στα όρια του γραφικού και του γελοίου, οι δε επικοινωνιολόγοι αποδεικνύεται ότι αποτελούν όχι μόνο την πιο επιβλαβή φάρα για τον τόπο αλλά και την πλέον άχρηστη. Τσάμπα τα λεφτά που παίρνουν. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η δουλειά τους είναι να κάνουν το μαύρο άσπρο και να πουλάνε, ακόμα και αυτό που, λόγω ποιότητας, δεν πουλάει με τίποτα, είτε αυτό το προϊόν είναι τσίχλα είτε πολιτικός αρχηγός, αποδεικνύεται ότι αυτή η δουλειά έχει την παραπλάνηση, την απάτη και το κακό στη ίδια της τη φύση.  Και τι δεν έκαναν για να ενισχύσουν το ηγετικό προφίλ του Γιωργάκη.. Οι πάντες καταλάβαιναν ότι «δεν τραβάει το παιδί» και αυτοί εκεί στο γινάτι.. Ολόκληρη η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας σύρθηκε πίσω από αυτόν τον στόχο. Και εκείνος έκανε πάντα πρόθυμα ότι του έλεγαν εκτός από το να είναι ο εαυτός του. Έβριζε, φώναζε, έκανε τον σκληρό, κουνούσε τα χέρια, κατακεραύνωνε για υπαρκτά αλλά και ανύπαρκτα σκάνδαλα.. Και να το σκληρό ροκ από δω και να το ζεμπέκικο από κει.. Ακόμα βουίζει στ αυτιά μου εκείνη η κορακίσια φωνή: «Φτάνει πια»! Το κατάστρεψαν το παιδί, έβλαψαν το πασόκ, καταβυθίστηκε η αντιπολίτευση…

Τους τάλεγα εκατό χιλιάδες φορές και δεν με άκουγαν. -Μην κάνετε αντιπολίτευση, δεν περνάει πια.. Εκνευρίζετε τον κόσμο που σας έχει πάρει χαμπάρι κι όσο πιο πολύ σας βλέπει να ανεβάζετε τους τόνους τόσο πιο πολύ ξερνάει.. Μαζέψτε αυτόν τον άπλυτο τον Καρχιμάκη και φτιάξτε κανένα προγραμματάκι.. Το μόνο που θέλει ο κόσμος είναι ήθος και προτάσεις. Μόνο αυτό και τίποτα άλλο! Στου κουφού την πόρτα.. Από το 2004 πέρασαν κάποια χρόνια αλλά μετά το τελευταίο ποστάκι που τους έγραψα (σημειωτέον όλες οι συμβουλές και αναλύσεις μου παρέχονται δωρεάν) ότι όταν δεν κάνουν αντιπολίτευση ανεβαίνουν (γνωρίζω πολύ καλά ότι τα επιτελεία των κομμάτων με διαβάζουν αλλά δεν το παραδέχονται για να μη με πληρώνουν) κατάλαβαν επί τέλους και έκαναν στροφή 180 μοιρών και άλλαξαν το στυλάκι τόσο του Γιώργου όσο και του πασόκ και γέλασε λίγο το χειλάκι τους.. Τι μεγαλόκαρδος που είναι ο κόσμος τελικά..

Άσε τους άλλους. Παντελώς άσχετοι και ανίκανοι. Χρυσάφι πιάνουν και στάχτη γίνεται.. Το αντίστροφο ποτέ. Τον κατάστρεψαν τον Καραμανλή στη θες/νίκη ο Λούλης και ο Ρουσόπουλος. Τους τόπα και αυτό (επίσης δωρεάν). Πριν τελειώσει καλά-καλά η συνέντευξη έγραψα το περιβόητο κειμενάκι για το τέλος του Καραμανλή. Βεβαίως πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ έχουν ένα επιπλέον άλυτο πρόβλημα.  Ότι ο αρχηγός τους δεν γουστάρει να είναι πρωθυπουργός.. Βαριέται ρε παιδιά ο άνθρωπος.. Το μόνο που του αρέσει είναι να τρώει σουβλάκια και να βλέπει ποδόσφαιρο.. Τι να λέμε τώρα..

Τελικά η πολιτική διεξάγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου αναλόγως τις βουλές των καναλιών και τις εντολές των επικοινωνιολόγων. Εκτός των άλλων πρόκειται και για έναν πραγματικά άνισο, αθέμιτο και άδικο αγώνα γιατί ο μόνος που δεν διαθέτει επικοινωνιακό επιτελείο είναι ο λαός.. Τι να λέμε τώρα.. Τέλος πάντων. Να δούμε τώρα τι άλλα περιτυλίγματα επιφυλάσσουν για τα αρχηγικά προϊόντα τους οι επικοινωνιολόγοι. Θα κρατήσει ο Γιωργάκης το νέο στυλ; Θα «μιλήσει» ο Καραμανλής;

Εγώ όμως θα δώσω ακόμα μία συμβουλή (επίσης δωρεάν). Τούς πολιτικούς πού άγονται και φέρονται αναλόγως τις βουλές των καναλιών και των επικοινωνιολόγων δεν πρόκειται να τους εμπιστευτεί ο κόσμος ποτέ. Τα κέρδη τους θα είναι πάντα επιδερμικά και πρόσκαιρα. Η καλύτερη επικοινωνιακή τακτική είναι οι πολιτικοί αρχηγοί να ενδιαφερθούν περισσότερο για τα προβλήματα και το μέλλον του τόπου παρά για την θέση τους στην κλίμακα της δημοσιότητας και της εξουσίας και δεν πρόκειται να χάσουν.. Γιατί ούτε ρεζίλι των σκυλιών θα γίνονται, ούτε και τα λεφτά τους θα ξοδεύουν στους άχρηστους επικοινωνιολόγους. Ήδη και οι δυο τους κατάφεραν να γίνουν οι «καταλληλότεροι» και οι «καλύτεροι». Με την επικοινωνιακή τακτική που τους προτείνω ίσως έχουν κάποιες ελπίδες να εκτοπίσουν από τη θέση του αυτόν τον «Κανένα» και να γίνουν και οι ..καλυτερότεροι.. Αμήν!

ΣΗΜ: Τα δυο κειμενάκια που άλλαξαν την πολιτική ζωή του τόπου μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ