Άντε βρε και σιγά-σιγά θα συνταξιοδοτηθούμε  κιόλας!

«Η αμερικανική Ένωση Ιστολόγων (Media Bloggers Association – MBA) δημιούργησε ένα πρόγραμμα παροχής νομικής υποστήριξης των μπλόγκερ, ανάλογο με αυτό των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την BlogInsure, ένα είδος ασφάλειας κινδύνου (liability insurance), που θα καλύπτει τους ιστολόγους έναντι αγωγών για δυσφήμηση, κατηγοριών για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και προσβολής ιδιωτικότητας. Το ασφαλιστικό πακέτο διατίθεται από την εταιρεία «Media Professional Insurance» και θα καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από σχετικές απαιτήσεις». Την είδηση αντιγράφω από το ενθουσιασμένο «antinews» που δεν μπορεί να συγκρατηθεί από τη χαρά του για τη «διεθνή αναγνώριση του ρόλου των bloggers»(!)

Οι ασφαλιστικές εταιρείες λοιπόν είτε δεν θα προλαβαίνουν να πληρώνουν για τις «αταξίες» μας είτε για να σού κάνουν ασφαλιστικό συμβόλαιο θα πρέπει να υπογράψεις (σύγχρονη δήλωση μετανοίας λέγεται αυτό) ότι δεν θα μιλάς γιαυτά και γιαυτά, ότι δεν θα πτύεις επί του οδοστρώματος, θα είσαι κόσμιος και ευπρεπής, θα σέβεσαι την καθεστηκυία τάξη και ασφάλεια κλπ, κλπ..

Πρωτότυπη διαμαρτυρία συνταξιούχων bloggers που διεκδικούν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Πρωτότυπη διαμαρτυρία συνταξιούχων bloggers που διεκδικούν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Όπως καταλαβαίνετε έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται οι μηχανισμοί  χειραγώγησης με ναυαρχίδα της επίθεσης και πάλι την «ελεύθερη αγορά». Το νέο μέσον που λέγεται μπλογκόσφαιρα, εφόσον πλέον λέει και δείχνει στον κόσμο αυτά που δεν μπορούν η δεν θέλουν να πουν και να δείξουν τα παραδοσιακά μίντια, εξελίσσεται στην πιο σοβαρή απειλή για κάθε εξουσία και ειδικότερα για τη λεγόμενη «τέταρτη» που πλέον έχει γίνει πρώτη.. Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να μας κλείσουν το στόμα είναι να μας ..ασφαλίσουν(!) Έξυπνο έτσι; Κι άμα συνταξιοδοτηθούμε ακόμα καλύτερα! Άσε που άμα το παλέψουμε σωστά μπορεί να ενταχθούμε και στα «βαρέα και ανθυγιεινά» και να τσιμπήσουμε και κανένα επιδοματάκι..

ΥΓ. Μερικές φορές με εκπλήσσει το «antinews» και ομολογώ πως δεν το καταλαβαίνω.. Την είδηση αναπαράγει και το «troktiko» με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ενθουσιασμό! Έχετε καμιά εξήγηση;