Φυσικά και αντέχουν περισσότερο την κρίση οι πιο ληστρικές τράπεζες της Ευρώπης! Αυτό τους έλειπε να μην άντεχαν.. Όταν οι τράπεζες στο εξωτερικό ρισκάριζαν για να κερδοσκοπήσουν, οι τράπεζες στην Ελλάδα άρπαζαν και κερδοσκοπούσαν εκ του ασφαλούς ακόμα και από το υστέρημα των παντελώς ανυπεράσπιστων πελατών τους..

..Και πώς να μην αντέξουν όταν, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές, δίνουν ελάχιστα επιτόκια στις καταθέσεις ενώ εισπράττουν τεράστια από τις κάρτες και τα δάνεια; Πώς να μην αντέξουν όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες νιώθουν ευτυχισμένες με κέρδη 40- 50%, ενώ στην Ελλάδα είναι δυσαρεστημένες με κέρδη 150%; Όταν σε όλη την Ευρώπη οι ελληνικές είναι πρώτες στην εξαπάτηση και τον εκβιασμό των πελατών τους, είτε με ψιλά γράμματα στα συμβόλαια είτε με κεφαλαία; Όταν γράφουν τις δικαστικές αποφάσεις στα παλιά τους υποδήματα; Πόσο κοσμάκη δεν έχουν εξολοθρεύσει για ένα κομμάτι ψωμί, πόσα σπίτια δεν έχουν βγάλει στον πλειστηριασμό για 1500 ευρώ; Πόσες ανάγκες δεν έχουν εκμεταλλευτεί και πόσες ζωές δεν έχουν ποδοπατήσει; Ποιος δεν θυμάται εκείνον τον ανεκδιήγητο Γκαργκάνα με την γαϊδουρινή συνείδηση που αντί να κάνει τη δουλειά του και να ελέγχει το τραπεζικό σύστημα ζητούσε να μειωθούν οι μισθοί πείνας; Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και σήμερα που η ξένη απληστία και κερδοσκοπία της αγοράς φαίνεται να καταρρέει, ο νόμος, που υποτίθεται ότι θα προστατέψει τους δανειολήπτες στη χώρα μας από τα θηρία, δεν έχει γίνει.. Ακόμα και σήμερα που η «ελεύθερη» αγορά δέχεται τα χαστούκια της απληστίας της, τα τραπεζικά θηρία στη χώρα μας κοιτούν να εκμεταλλευτούν την κρίση και την ανασφάλεια των καταθετών τους και «κερδοσκοπούν με το φόβο τους»! («ΤΑ ΝΕΑ» 06-10-08)

Πως να μην αντέξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα όταν μας τα έχουν ήδη πάρει και με το παρα πανω και τώρα ετοιμάζονται να μας πάρουν και τα «σώβρακα»; Ο Τ. Τζέφερσον έλεγε, πριν από έναν αιώνα περίπου, ότι οι τράπεζες αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πολίτες ακόμα και από έναν εχθρικό στρατό που θα μπορούσε να τους επιτεθεί.. Μην αμφιβάλλετε λοιπόν.  Αυτοί θα αντέξουν σίγουρα! Εμείς θα αντέξουμε;

ΣΗΜ: Ένα μικρό πορτραίτο για ασυνείδητους τραπεζίτες τύπου Γκαργκάνα υπάρχει ΕΔΩ