Τώρα το πόσο boys είναι, αυτό είναι ένα ζήτημα.. Χρυσά καθίκια όμως σίγουρα είναι. Αδίστακτοι και άπληστοι αλήτες της αγοράς που έστησαν το μεγάλο κόλπο.  Βούλιαξαν τις τράπεζες όπως οι εφοπλιστές βουλιάζουν τα καράβια που έχουν φάει τα ψωμιά τους (κάτι ξέρουμε και εμείς στην Ελλάδα από αυτά) και μάλιστα εισέπραξαν και αποζημιώσεις από τα θύματα τους και τους φορολογούμενους πολίτες! Τώρα φυσικά πάνε για άλλα, καινούργια καράβια.. Με την κρατική ευλογία πάντα και φυσικά το νόμο στο τσεπάκι τους θα βρουν να μας πουλήσουν κι άλλα «προϊόντα» πιο σύγχρονα και «υγιή» έως να αποδειχτούν και αυτά «τοξικά»..

'Αντζελο Μοτζίλο, Countrywide Financial. Αρπαξε 361,7 εκ. δολ.

'Αντζελο Μοτζίλο, Countrywide Financial Αρπαξε 361,7 εκ. δολ

Ντάνιελ Μαντ, Fannie Mae Αρπαξε 11,6 εκ. δολ (μπόνους 8,3 εκ.δολ)

Ντάνιελ Μαντ, Fannie Mae Αρπαξε 11,6 εκ. δολ (μπόνους 8,3 εκ.δολ)

Ρίτσαρντ Σάιρον, Freddie Mac Αρπαξε 12,9 εκ.δολ (μπόνους 8 εκ. δολ)

Ρίτσαρντ Σάιρον, Freddie Mac Αρπαξε 12,9 εκ.δολ (μπόνους 8 εκ. δολ)

Τζ�ιμς Κ�ιν, Bear Stearns Αρπαξε 42,3 εκ. δολ (μπόνους 29,8)

Τζέιμς Κέιν, Bear Stearns Αρπαξε 42,3 εκ. δολ (μπόνους 29,8)

Ρίτσαρντ Φαλντ, Lehman Bros.Αρπαξε 186,5 εκ.δολ (μπονους 36.8)

Ρίτσαρντ Φαλντ, Lehman Bros.Αρπαξε 186,5 εκ.δολ (μπονους 36.8)

Μάρτιν Σάλιβαν, American International Group

Μάρτιν Σάλιβαν, American International Group Αρπαξε 25,4 εκ.δολ

Σταν Ο'Νιλ, Merrill Lynch Αρπαξε 66 εκ.δολ (μπόνους 32,6)

Σταν Ο'Νιλ, Merrill Lynch Αρπαξε 66 εκ.δολ.(μπόνους 32,6)

..Και επειδή η οικονομική κρίση που δημιούργησε η απληστία και ασυδοσία, δηλαδή η δικτατορία της λεγόμενης «ελεύθερης αγοράς» συμπίπτει με το «θαύμα» των εγχώριων αγοραίων δραστηριοτήτων των συνεταίρων της κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας, νομίζω ότι δεν έχω άδικο να «δαιμονίζομαι» όταν ακούω διάφορους θρησκευόμενους να αποδίδουν εν γένει το κακό στον κόσμο σε αυτούς που λοξοδρόμησαν από το δρόμο του θεού.. Για ρωτήστε τα ανωτέρω καθίκια της αγοράς. Βάζω στοίχημα ότι είναι «σούπερ» θρησκευόμενοι.

Άλλωστε ο καπιταλισμός έχει μεταφυσική κατοχύρωση στο «καλό» και την χριστιανική ηθική.- (τελεία και παύλα) «Ο Max Weber στο περίφημο έργο του «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» έδειξε ότι αυτή η ηθική του προτεσταντισμού γέννησε το «πνεύμα» του Καπιταλισμού. «Ο χρόνος είναι χρήμα», «η πίστωση είναι χρήμα», «η περιουσία είναι ευλογία του θεού»! Τι εμπόδισε και τι εμποδίζει αυτό το «πνεύμα» να εξελίσσει σε «ευλογία θεού» και το κυνηγητό του κέρδους με κάθε μέσον και τρόπο; Πάντως όχι η θρησκεία! Δείτε τον ευλογημένο άγιο Εφραίμ και τα θαύματα του real estate που συντελεί σε έναν άκρως πνευματικό και ασκητικό τόπο όπως το άγιο όρος..

Ας μην ψάχνουμε λοιπόν για τον «σατανά» που ευθύνεται για το κακό στον κόσμο γιατί δεν υπάρχουν θεοί και δαίμονες. Ο σατανάς είναι απλώς το άλλοθι των θρησκειών.. Τον Μεσαίωνα το κακό προέρχονταν κυρίως από την ίδια την εκκλησία. Σήμερα το κακό πηγάζει κυρίως από την δικτατορία της αγοράς και είναι καλύτερα να καταχωρήσουμε στον σκληρό δίσκο του μυαλού μας τις ανωτέρω σκατόφατσες για να γνωρίζουμε αυτούς που σήμερα αντιπροσωπεύουν ό,τι το χειρότερο έχει να επιδείξει η κοινωνία. Δεν έχει σημασία αν ποτέ δεν πρόκειται να τους συναντήσουμε για να τους πάρουμε με τις ροχάλες.. Υπάρχουν γύρω μας πολλοί θαυμαστές τους που ονειρεύονται να τους μοιάσουν.. Απίστευτα πολλοί..

ΣΗΜ: Τις φωτογραφίες τις δανείστηκα από ΕΔΩ

Advertisements