Τελικά οι μόνοι που δεν έχουν δικαίωμα να φέρουν την σημαία στις παρελάσεις είναι οι περισσότεροι μαθητές ανεξαρτήτως αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί.. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Την σημαία έχουν το δικαίωμα να την κρατούν όλοι όσοι την αναγνωρίζουν και την τιμούν, ανεξαρτήτως αν είναι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί.. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ΚΑΙ τους Έλληνες μαθητές που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν ανταγωνιστικές επιδόσεις στη βαθμολογία τους.. Μικρότερος βαθμός δεν σημαίνει και λιγότερο πατριωτισμό ή μικρότερο εθνικό φρόνημα.. Εκτός κι αν μας πουν ότι αυτοί που έχουν μικρότερο βαθμό, όταν χρειαστεί, δεν θα πολεμήσουν! Τότε δεκτή η διάκριση..  Όμως είναι απαράδεκτος αυτός ο ανελέητος ανταγωνισμός και καθημερινός ρατσισμός του βαθμού..

Φυσικά η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στο υπουργείο παιδείας που επισήμως με τις «πάνσοφες» εγκυκλίους του καλλιεργεί και προωθεί αυτόν τον ρατσισμό και εμπλέκει τα εθνικά σύμβολα σε έναν άθλιο ανταγωνισμό.. Που μετατρέπει τη σημαία σε δώρο για να επιβραβεύει τούς «πρώτους»..  Ποια ευγενής άμιλλα μη ξεράσω.. Αν θέλει να επιβραβεύσει τον ανταγωνισμό και την υψηλή βαθμολογία μπορεί να καθιερώσει άλλα δώρα.. Εκδρομές, βιβλία, κομπιούτερ, κάποια κατσαρολικά, ένα πάπλωμα και τέλος πάντων λίγα προφυλακτικά που χρειάζονται περισσότερο..

Η σημαία ως δώρο στο όνομα του ανταγωνισμού είναι ξεφτιλισμός της σημαίας.. Γιατί η σημαία είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και φυσικά βαθμολογίας.. Κι αν σώνει και καλά κάποιος πρέπει να είναι ο σημαιοφόρος στις παρελάσεις ας γίνεται κλήρωση.. Άλλωστε τι σημασία έχει; Το μόνο πού δεν προσέχουμε σε μία παρέλαση είναι η σημαία. Τα μπούτια ανεβάζουν το φρόνημα πολύ ψηλότερα..

ΥΓ. Φυσικά το καλύτερο απ όλα είναι να καταργηθούν οι παρελάσεις, αλλά αυτό το βλέπω λίγο δύσκολο..

Νεότερα ΕΔΩ