Ναι, σε σένα το λέω, τον απλό τραπεζοϋπάλληλο.. Σε εσένα που ακόμα και σήμερα τολμάς και με παίρνεις τηλέφωνο και προσπαθείς θρασύτητα και ανελέητα να μου πουλήσεις κάρτες για να πάρεις το μπόνους σου.. Σε σένα που γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια που με εξαπατούν.. Σε σένα που γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τους τρόπους που οι πιο αδίστακτοι ληστρικοί μηχανισμοί της Ευρώπης, οι ελληνικές τράπεζες, εκβιάζουν, αρπάζουν το υστέρημα του κόσμου, ρουφούν το αίμα του και εσύ όχι μόνο γνωρίζεις, αλλά και συμμετέχεις ενεργά.. Σε σένα που θα συντάξεις και θα διεκπεραιώσεις τον πλειστηριασμό του σπιτιού μου γιατί χρωστώ στην τράπεζα σου 700 Ευρώ!

Δεξιά το κορυφαίο golden boy ενός τραπεζικού συστήματος μοναδικού στην Ευρώπη που �χει δικό του θεό και νόμο που γράφει στα τ�τοια του τις δικαστικ�ς αποφάσεις και δεν δίνει λογαριασμό σε καν�ναν. Αριστερά ο εκπρόσωπος του λαού που �χει αναλάβει να τον προστατεύει από τον διπλανό του..

Δεξιά το κορυφαίο golden boy ενός τραπεζικού συστήματος μοναδικού στην Ευρώπη που έχει δικό του θεό και νόμο που γράφει στα τέτοια του τις δικαστικές αποφάσεις και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αριστερά ο εκπρόσωπος του λαού που έχει αναλάβει να τον προστατεύει από τον διπλανό του..

Τι είπες; Είσαι υπάλληλος; Τη δουλειά σου κάνεις;  Επιτέλους σταμάτα να κρύβεσαι κάτω από τον μανδύα του απλού εργαζόμενου! Σταμάτα να γίνεσαι όργανο των ληστών! Να πεις ότι εγώ δεν συνεχίζω να εξαπατώ τον κόσμο και να γίνομαι το καλαμάκι του κάθε Αράπογλου για να του ρουφήξει το αίμα.. Να κάνεις ένα κατάλογο με όλες τις παράνομες, αλλά και τις νόμιμες πλην όμως εγκληματικές, ανήθικες και πέρα από κάθε δεοντολογία δράσεις των τραπεζών, να τις δημοσιοποιήσεις και να αρνηθείς να τις κάνεις! Να κατεβάσεις τα μολύβια, να κλείσεις τα κομπιούτερ και να πεις φτάνει πια! Ο,τι άλλο θέλετε, αλλά αυτά και αυτά συγκεκριμένα εγώ δεν τα ξανακάνω κι ας γίνει ότι γίνει! Αυτός είναι αγώνας τραπεζοϋπάλληλε! Αυτός είναι αγώνας! Όχι μόνο για τα μπόνους σου και το επιδοματάκι σου! Όχι να κάνεις απεργίες που τελικά οι περισσότερες αποβαίνουν σε βάρος του κοσμάκη, των μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων πελατών σου..

Θα μου πεις, γιατί δεν τα λέω στην ΟΤΟΕ.. Σωστά. Μόνο αυτή μπορεί να σε οργανώσει και να σε καλύψει σε μια τέτοια άρνηση.. Ναι, αλλά που είναι η ΟΤΟΕ; Μήπως την βλέπεις πουθενά; Ουσιαστικά με την σιωπή της συναινεί στο καρτέλ του Αράπογλου. Δεν θάπρεπε άραγε να βγει, ίσως σε μια συνέντευξη τύπου, να μας διαφωτίσει, ως ειδική του χώρου, να διαχωρίσει τέλος πάντων την θέση της και να πει τι προτείνει; Εγώ ως απλός πολίτης έκανα την πρόταση μου. Να κηρύξει η ΟΤΟΕ επίσημα την άρνηση συμμετοχής των τραπεζοϋπαλλήλων στην εξαπάτηση, τον εκβιασμό και την καταλήστευση του κόσμου.. Να δημοσιοποιήσει ένα κατάλογο παράνομων και ανήθικων ενεργειών των τραπεζών και να πει τέρμα. Αυτά εμείς δεν τα ξανακάνουμε! Τουλάχιστον ας σταματήσουν να διεκπεραιώνουν τις δραστηριότητες για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις κατά των τραπεζών! Ποιός δεν θα συμπαρασταθεί σε κάτι τέτοιο;

Δεν τα λέω όμως αυτά στην ΟΤΟΕ τραπεζοϋπάλληλε αλλά σε σένα. Γιατί δεν πιστεύω πια ότι οι συνδικαλισταράδες της ΟΤΟΕ διαθέτουν κάποια κοινωνική συνείδηση διαφορετική από του Αράπογλου.. Σε σένα μόνο ελπίζω τραπεζοϋπάλληλε.. Στην αίσθηση της ατομικής ευθύνης και μόνο..

ΥΓ. Και μην τολμήσεις να με ξαναπάρεις τηλέφωνο!

Advertisements