Οφείλω να ομολογήσω φίλε Γρηγόρη ότι κάποτε σε θαύμαζα για το θάρρος σου να υπερασπίζεσαι με σθένος τα αυτονόητα. Δηλαδή το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη διαφορετικότητα κλπ, κλπ.. Αλλά βρε Γρηγόρη, το Πασόκ βρήκες για να αγωνιστείς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων; Τι σχέση έχει το Πασόκ με τις μειονότητες; Θα μου πεις ότι είχες επαγγελματική σχέση συμβούλου του Γιωργάκη.. Δηλαδή τί το συμβούλευες το παιδί; Α, τώρα εξηγούνται όλα..

Κατ αρχάς η άποψη σου για τις μειονότητες είναι παντελώς λαθεμένη. Πάρε για παράδειγμα τους gay. Έχεις πει πολλές φορές ότι βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας(!) Ως κοινωνικό περιθώριο εννοείς τη Μύκονο ή μήπως τα «έδρανα» της τηλεοπτικής εξουσίας, τα οποία κατακλύζουν διάφοροι «περιθωριακοί» σαν και σένα, που σχολιάζουν, συνήθως με τη μορφή χαρούμενου «πανελίστα», σε πρωϊνάδικα, μεσημβρινάδικα, ριαλιτάδικα και βάλε; Αυτό φυσικά δεν είναι κακό. Το κακό είναι πως οι περισσότεροι συμπίπτει να πρωταγωνιστούν σε ό,τι το εμπορικότερο και το χειρότερο έχει να επιδείξει ο χώρος της τηλεοπτικής εξουσίας.. Άσε που όλοι ίδιοι είναι πλέον στα παράθυρα.. Πάει περίπατο η διαφορετικότητα Γρηγόρη μου.. Αυτοί που πραγματικά ζουν σήμερα στο περιθώριο της κοινωνίας δεν είναι οι gay αλλά είναι φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι και δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι!

Επίσης, η άποψη σου περί «μακεδονικής μειονότητας» είναι το ίδιο λαθεμένη. Πού την είδες τη «μακεδονική μειονότητα» βρέ Γρηγόρη; Συντριπτική πλειονότητα λέγεται αυτό. Οι Έλληνες Μακεδόνες που ζουν στο γεωγραφικό κομμάτι της Ελληνικής Μακεδονίας είναι πλειονότητα. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Μήπως εννοείς τους Σλαβομακεδόνες που παρεπιδημούν στο γεωγραφικό κομμάτι της Σλαβομακεδονίας; Άλλο Σλαβομακεδόνες και άλλο Μακεδόνες. Το να παρουσιάζεις όμως τους Σλαβομακεδόνες ως καθαρούς Μακεδόνες αυτό, αν δεν είναι ύποπτο, είναι σίγουρα ανιστόρητο! Αυτά συμβούλευες τον Γιωργάκη; Άτυχο αυτό το παιδί.. Μια ζωή σε κακούς συμβούλους και επικοινωνιολόγους πέφτει.. Και τους πληρώνει κιόλας.. Μα καλά, έτσι θα γίνει πρωθυπουργός;

Κακά τα ψέματα Γρηγόρη μου. Φορέας εξουσίας είσαι και συ, ενταγμένος σε ένα σύστημα εξουσίας και μην μας το παίζεις μειονότητα και περιθώριο γιατί χάνεις κάθε σοβαρότητα και γίνεσαι γραφικός.. Με δυο λόγια δηλαδή καλό σου έκαναν που σε διώξανε απ το Πασόκ. Γιατί περιθωριακός στο Πασόκ είναι το ίδιο ακριβώς όσο και υπουργός στο άγιο όρος.. Ο πνευματικός διαφέρει..

Advertisements