Δεν θα καθόμουνα να ασχοληθώ με τέτοια άτομα που με κάνουν να ξερνάω, αν δεν κρύβονταν κάτι βαθύτερο που με προκαλεί να ανιχνεύσω.. Ο γενικός τίτλος του θέματος θα μπορούσε να ήταν ο εξής. Ένα απλό παράδειγμα για το πώς η καλλιτεχνική ένδεια και φτήνια μαζί με την χυδαιότητα και αλητεία παρουσιάζονται ως «ιδεολογία» και πώς οι φορείς αυτής της «ιδεολογίας» ουσιαστικά είναι απόλυτα «ψώνια» και «νούμερα»..

paniaΔεν είναι κακό να είναι κανείς πλούσιος, ούτε να είναι νεόπλουτος, ούτε και να ζει πολυτελώς οδηγώντας τεράστια 4Χ4 που δεν χωράνε στους δρόμους.. Ούτε και είναι κακό να είναι «ψώνιο», τουλάχιστον για τους άλλους.. Κι αυτή η δυστυχισμένη η Πεζεντάκου νομίζει ότι έχει την φωνή της Μαρίας Κάλλας κι εκείνος ο δυστυχισμένος (δεν ξέρω το αληθινό του όνομα) νομίζει ότι είναι ο ..εθνικός μας στάρ! Αν λοιπόν και ο Καρβέλας έφτανε μέχρι εκεί, δηλαδή απλώς και μόνο να πίστευε ότι είναι ο σύγχρονος Μπετόβεν (τόχει πει κι αυτό), θα τον αντιμετωπίζαμε με την ίδια κατανόηση..

Τόσο αυτός όμως όσο και η Πάνια βρίσκονται σε ένα φοβερό υπαρξιακό αδιέξοδο. Από τη μια μεριά εκείνος εμπορεύεται (με επιτυχία μερικές φορές) ό,τι το χειρότερο έχει να επιδείξει ο χώρος του θεάματος και ακροάματος, πουλάει δηλαδή τα σκουπίδια που παράγει και εκείνη κάνει την έξυπνη και την ωραία ανάμεσα σε δυστυχισμένα και ψυχοπαθολογικά άτομα που μαζεύει στην εκπομπή της. Πιστέψτε με και οι δύο έχουν απόλυτη συνείδηση του τι κάνουν. Και επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι ο ένας πουλάει σκατά για μουσική και η άλλη πουλάει το θέαμα ανήμπορων και δυστυχισμένων, το αποτέλεσμα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να καταξιωθούν μέσα τους και να αυτοεπιβεβαιωθούν ως άτομα, να ικανοποιήσουν δηλαδή την πιο βαθιά ανάγκη που έχει κάθε ζωντανός άνθρωπος..  Τι κάνουν λοιπόν; Κινητοποιούν ό,τι καλύτερο διαθέτουν, όπως αλαζονεία, χυδαιότητα, αλητεία, κακοήθεια, κλπ, τα βαφτίζουν όλα αυτά «πρόκληση» και πλέον με τον τίτλο του «προκλητικού» αυτοεπιβεβαιώνονται ότι δήθεν προκαλούν το ..κατεστημένο και την εξουσία(!) Ουσιαστικά δηλαδή, έτσι καλύπτουν την ένδεια, την φτήνια, την ανικανότητα και ρηχότητα που έχουν ως καλλιτέχνες και παραγωγοί..957425_b

Τα golden boys και girls λοιπόν του σκουπιδαριού στον χώρο του θεάματος ακροάματος, οι παραγωγοί του πιο εμπορευματοποιημένου, συντηρητικού, κατεστημένου και εμετικού που έχει να παρουσιάσει αυτός ο χώρος, κάνουν αντίσταση! Σε ποιους άραγε; Στην οικονομική και πολιτική εξουσία, στις εταιρείες δίσκων, στους καναλάρχες, στους τραπεζίτες;  Όχι βέβαια! Με αυτούς συναλλάσσονται. Κάνουν αντίσταση στους μπάτσους που κάνουν την δουλειά τους και τους λένε να μην ασχημονούν και να μην αφοδεύουν οδηγώντας στον δρόμο γιατί βάζουν σε κίνδυνο και άλλες ζωές! Σε τελευταία ανάλυση, κάτι τέτοια απόλυτα «νούμερα» και «ψώνια» σαν τον Καρβέλα και την Πάνια θα μπορούσαν να εξωραΐσουν και να δικαιώσουν με την «αντίσταση» τους ακόμα και την χειρότερη αστυνομία..

Advertisements