Είστε όλοι καλεσμένοι! Άντε να ξελαμπικάρει  και λίγο το μυαλό μας από τα σκάνδαλα που τελικά όσο περισσότερο αποκαλύπτονται, δημοσιοποιούνται και θεαματοποιούνται, τόσο περισσότερο συγκαλύπτουν και νομιμοποιούν το μέγα σκάνδαλο της μίζερης ζωής μας..

Δραματοποιημένη διάλεξη για τον φιλόσοφο Καντ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Ώρα έναρξης 7 μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6μ.μ.

Στη συνέχεια των δραματοποιημένων διαλέξεων «η φιλοσοφία στη σκηνή» o καθηγητής φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τη ζωή, τη δράση και τις ιδέες του φιλόσοφου που επηρέασε όλη την επιχειρηματολογία και την ανάλυση της μεταγενέστερης φιλοσοφίας. Ιμμάνουελ Καντ (1724-1804). Οι θέσεις του Καντ ότι ο νους από μόνος του συμβάλει αποκλειστικά στη γνώση του (και ως εκ τούτου αυτή η γνώση υπόκειται σε περιορισμούς που δεν μπορεί να ξεπεράσει), ότι η ηθική έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ελευθερία, ενεργώντας αυτόνομα και σύμφωνα με έλλογες, ηθικές αρχές και ότι η φιλοσοφία εμπεριέχει αυτο-κριτικές διαδικασίες, αναδιαμόρφωσαν οριστικά τη φιλοσοφία.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Έλενα Χατζηαυξέντη, Μανόλη Σορμαϊνη, Πάνο Ξενάκη, Θόδωρο Προκοπίου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Κώστα.

Θα είμαστε όλοι εκεί!