Στη βαριά φιλοσοφία τόριξε ο Αντ1 προκειμένου να απαντήσει στην γενική κατακραυγή για «την στιγμή της αλήθειας» του, την αλήθεια της κας Μανωλίδου και την αλήθεια των πάσης φύσεως ριάλιτι δραστηριοτήτων στις οποίες πρωταγωνιστεί από την εμφάνιση του στην τηλεοπτική αγορά. Μόνο που, φιλοσοφώντας- φιλοσοφώντας, αποκαλύπτει χωρίς να το θέλει και τις «στιγμές της αλήθειας» της ιδιοκτησίας του..

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια φοβική κοινωνία; Ποιος ορίζει τι είναι καλό και τι κακό, τι είναι ηθικό και ανήθικο»; Αναρωτιέται στοχαστικά ο Αντ1 διά στόματος Ευαγγελάτου προσπαθώντας να απαντήσει στην απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου που «τιμώρησε» το κανάλι με πρόστιμο 200 χιλιάδων Ευρώ. Δεν θα σταθώ στον θλιβερό θίασο των βουλευτών που έσπευσαν αμέσως να συμπαρασταθούν με δηλώσεις προεξάρχοντος του, συνταγματολόγου παρακαλώ, Αντρέα Λοβέρδου! Θα σταθώ όμως  σε ότι αγγίζει περισσότερο τα δικά μου χωράφια, δηλαδή στο καθαρά φιλοσοφικό μέρος της υπόθεσης.

Δεν ξέρει λοιπόν ο κος Κυριακού (για να μιλάμε πια συγκεκριμένα και όχι για κάποιον απρόσωπο και τελικά ανεύθυνο Αντ1) αν είναι καλό ή κακό, ηθικό ή ανήθικο το γεγονός ότι πουλάει το θέαμα των ψώνιων και δυστυχισμένων, όπως γίνεται στα ριάλιτι του και το θέαμα της ανθρώπινης κατάπτωσης και απίστευτης ξεφτίλας των παικτών και της παρουσιάστριας, όπως γίνεται στην «στιγμής της αλήθειας» τους..

Τόριξε λοιπόν στην φιλοσοφία ίσως γιατί δεν τολμά να δηλώσει επίσημα και με παρρησία την δική του άποψη για το καλό και το κακό, το δέον και ηθικό. Η άποψη αυτή δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τον Καντ που λέει πως το θεμέλιο της ηθικότητας είναι η αυτονομία του ατόμου κι ότι η ηθική δεν νοείται χωρίς την ελευθερία. Το άτομο δηλαδή οφείλει να πράττει το δέον (κατηγορική προσταγή) με απόλυτη ελεύθερη θέληση και αυτονομία χωρίς κανένα εσωτερικό ή εξωτερικό συμφέρον και καταναγκασμό. Ούτε έχει σχέση με μια μεταμοντέρνα φιλοσοφική άποψη περί ηθικής, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καλό και κακό, όλα είναι σχετικά και επομένως όλα είναι νόμιμα.. Άλλωστε μια τέτοια, δήθεν μεταμοντέρνα, άποψη δεν υπάρχει στην σοβαρή φιλοσοφία. Ούτε έχει σχέση με τις αντιλήψεις ημών των πτωχών σοφιστών.  Παν μέτρον άνθρωπος είπαμε ως γνωστόν και όχι παν μέτρον, τηλεθέαση και Μαρί.. Και εξηγούμαι.

Στην πραγματικότητα ο κος Κυριακού είναι ένας κοινός μηδενιστής. Μηδενίζει κάθε αξία και αναδεικνύει μόνο τις δικές του. Το μέτρο του καλού και ηθικού για τον κο Κυριακού είναι καθαρά ιδιωτικό. Κι εδώ που τα λέμε μεταξύ μας θα ήταν και πολύ χοντρή μαλακία να έχει κανείς δικό του κανάλι, τέτοιας εμβέλειας και να μην ορίζει ο ίδιος ποιο είναι το καλό και το κακό, ποιο το πολιτικώς ορθό και μη ορθό κλπ, κλπ..

Ας δούμε λοιπόν πως αντιλαμβάνεται ο κος Κυριακού το καλό και ηθικό και πως με όρους Αντ1 αποκαλύπτει την στιγμή της δικής του αλήθειας.

Ιδού για παράδειγμα πως αντιλαμβάνεται την Ολυμπιακή Ιδ�α ο πρόεδρος της ΕΟΕ κος Κυριακού

Ιδού το Ολυμπιακόν Ιδεώδες του προέδρου της ΕΟΕ κου Κυριακού

Εδώ η σούπερ Ολυμπιονίκης Μαρί Κυριακού και πίσω της οι πάντες. Ολυμπιονίκες, παράγοντες, δήμαρχοι, υπουργοί, ακόμα και ο σύζυγος

Στο επίκεντρο η σούπερ Ολυμπιονίκης όλων των εποχών Μαρί Κυριακού και πίσω της οι πάντες, παράγοντες, δήμαρχοι, υπουργοί και φυσικά ο σύζυγος

Και φτάνουμε τώρα στο άκρον άωτον του καλού που αγγίζει πλέον το πλατωνικό αγαθό.. η Μαρί Κυριακού είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εθελοντικής Προσφοράς που θα απονεμηθούν στις 5 Δεκεμβρίου -παγκόσμια ημέρα του εθελοντή- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επειδή ο δυστυχής σύζυγος της έδωσε μια εκπομπούλα τύπου κοινωνικού μάρκετινγκ και διαφήμισης στον κανάλι του, όπου η Μαρί παρουσιάζει «με αγάπη» κοινωνικά διαφημιστικά μηνύματα! Τέτοια προσφορά στην κοινωνία και στον πολιτισμό σας λέω.. Κι ύστερα ο Ευαγγελάτος αναρωτιέται για το ποιος ορίζει το καλό και το κακό.. Είπαμε ότι το… σέρνει καράβι, αλλά να είναι και τόσο ..φιλοσοφημένο δεν το περίμενα!

ΣΗΜ. Μια μικρή αναλυσούλα για μια άλλη αδίστακτη την κα Μανωλίδου ΕΔΩ