Δεν έχασαν ευκαιρία αυτές τις μέρες οι συντηρητικές, διαπλεκόμενες αλλά και πλέον διεφθαρμένες δυνάμεις του τόπου να εκμεταλλευτούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νέων κατατρομοκρατώντας την κοινωνία. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι η ανακοίνωση του Πασόκ για την κατάληψη από ομάδα νέων του στούντιο της ΝΕΤ. «Το κράτος βρίσκεται σε πλήρη διάλυση» τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Δηλαδή αν κοπανάγανε και μπουζουριάζανε τα παιδιά που μπήκαν στην ΕΡΤ τότε το κράτος θα ήταν άριστα οργανωμένο και άψογο ως προς τα καθήκοντα του! Αυτή η καραμέλα για ένα κράτος που, όταν δεν επιβάλλεται δια της βίας και της καταστολής, παρουσιάζεται ως διαλυμένο, πιπιλίθηκε πάρα πολύ αυτές τις μέρες και από τα δύο κόμματα εξουσίας και τους εντεταλμένους σχολιαστές τους στα μίντια.

net-deltioΠολύ καλά έκαναν τα παιδιά. Η πολιτισμένη εμφάνιση τους στην τηλεόραση ήταν μια όαση στην γενική τηλεοπτική σάχλα, ανοησία και ξεφτίλα που ξεχύνεται απ την οθόνη και κατακλύζει τα σπίτια μας. Φυσικά θα ήταν πιο εύστοχο να έμπαιναν σε κάποιο ιδιωτικό μεγαλο-κανάλι αλλά εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο ελεύθερα όσο στην ΕΡΤ και όσο νομίζει ο κόσμος. Τέλος πάντων η κίνηση ήταν συμβολική και η εικόνα τους άνοιξε την καρδιά μας.

Έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι το μέλλον ενός τόπου δεν κρίνεται τόσο από την κυβέρνηση του όσο από την αντιπολίτευση του. Το θλιβερότερο δεν είναι να έχεις να κάνεις με μια άθλια κυβέρνηση, όπως η σημερινή, αλλά να είσαι αναγκασμένος να ελπίζεις σε μια αθλιότερη αντιπολίτευση!

Advertisements