Να λοιπόν τι θα πει καταστολή. Αν είχε απομείνει έστω και ένα μόνο δάκρυ για τον χαμό του Αλέξη που ανάβλυσε σε κάποια μάτια διαδηλωτών χωρίς την παρότρυνση των καναλιών, αν είχε απομείνει έστω και ένα μόνο κεράκι αναμμένο σε κάποια πορεία που δεν έγινε διαφημιστικό ντιζάιν, τότε η θρασύδειλη απόπειρα δολοφονίας του νεαρού αστυνομικού κατάφερε και το τελικό κτύπημα. Το δάκρυ νερώνεται σαν το κρασί, η φλόγα σβήνει, η αγανάκτηση καταναλώνεται ως είδος και η γενική απαξία διαποτίζει την κοινωνία. Αυτό θα πει καταστολή!

Λέω για το τελικό κτύπημα γιατί η καταστολή άρχισε πολύ νωρίτερα. Εδώ και ένα μήνα περίπου ζούμε μια πρωτοφανή ανάπτυξη των δυνάμεων της «προοδευτικής» καταστολής σε όλη τους την γκάμα. Μόλις η δίκαιη αγανάκτηση των νέων βγήκε στους δρόμους, με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη, αμέσως «εξεγέρθηκαν» τα «κοράκια» για να την καπηλευτούν και να την πουλήσουν. Golden boys της TV, πρωϊνατζήδες και πανελίστριες, μόδιστροι και μοντέλα, κονδυλοφόροι και αδίστακτοι πολιτικοί.. Ένας «εξεγερμένος» επικοινωνιακός συρφετός ανακατεμένος αντικειμενικά με ένα σκυλολόι κωλοπαιδαράδων μπαχαλάκηδων και κουκουλοφόρων. Όλοι τους απέναντι και ενάντια στα κεράκια των διαδηλωτών που άναψαν για τον Αλέξη..

Οι φυλλάδες της λεγόμενης «μεγάλης προοδευτικής παράταξης» «εξεγέρθηκαν» και αυτές ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.  Η «Ελευθεροτυπία» είδε τους πρωτοχρονιάτικους εμπρησμούς των κουκουλοφόρων ως την «εξέγερση» που συνεχίζεται μετά από ένα μήνα περίπου, ενώ όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιωτόπουλο.. Τα «Νέα», όπως σχολίασα στο προηγούμενο πόστ, ανέδειξαν ως αθρογράφο-αναλυτή της πολιτικής μας ζωής τον Κουφοντίνα. Η «Αυγή», στο νέο ημερολόγιο της, μας δείχνει το μέλλον με ντιζαϊνάτες φωτογραφίες κουκουλοφόρων.. Και όλα αυτά από την λεγόμενη «σοβαρή» δημοσιογραφία! Τι να πει κανείς για τον ανεκδιήγητο Τριανταφυλλόπουλο..

Σε ένα τέτοιο κλίμα που απουσιάζει κάθε αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας, κάθε ίχνος κοινωνικής συνείδησης, ευθύνης και σοβαρής πολιτικής, σε ένα τέτοιο κλίμα όπου περισσεύει ο λαϊκισμός, η μαγκιά, η υποκρισία, η κακοήθεια και η πολιτική αλητεία, σιγά που θα έλειπαν απ το χορό και οι επαγγελματίες.. Από τα μίντια και τον κωλοπαιδισμό των κουκουλοφόρων περάσαμε στην καθαρή τρομοκρατία. Στη λεγόμενη «νέα γενιά» αρρωστημένων δολοφόνων που αποφασίσουν με τη «δημοκρατία» του καλάσνικοφ για το καλό του «λαού» και τις ζωές των ανθρώπων! Τι να σου κάνει και το τελευταίο δάκρυ, το τελευταίο κεράκι και η τελευταία αγανάκτηση; Είδε ο εαυτός την ίδια του την αγανάκτηση να ξεφτιλίζεται, την σιχάθηκε και βυθίστηκε στον καναπέ του..

Από την άλλη οι επίσημες δυνάμεις της καταστολής, δηλαδή οι εντεταλμένες κρατικές δυνάμεις και ιδιαιτέρως η μπατσαρία, έχοντας λάβει, από μια ανίκανη και κουτοπόνηρη παραδοσιακή δεξιά που τρέμει μην κατηγορηθεί ως δεξιά, σαφείς εντολές απόστασης, παρακολουθούσαν παθητικά τις καταστροφές, το πλιάτσικο και την βάρβαρη καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, χεσμένες και περδόμενες και αρκούντως τρομοκρατημένες. Ήρθαν τα πάνω κάτω αδέλφια! Η κρατική καταστολή δεν χρειάζεται πια.. Οι όποιες οξυμένες αντιθέσεις αμβλύνονται από την παρέμβαση της νέας «προοδευτικής» καταστολής. Τώρα την αγανάκτηση που δημιουργούν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις την καταστέλλουν οι αντιπολιτεύσεις, αυτές που έτσι κι αλλιώς συμπαρατάσσονται αντικειμενικά μέσα στο ίδιο κλίμα με τους νταβατζήδες και τους εμπόρους των μίντια, τους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες παλαιάς ή νέας γενιάς..