Βαθιά συγκινημένη είναι η περήφανη αγροτιά μας από τις προσπάθειες του mega να βοηθήσει στον αγώνα τους. Χθες βράδυ η αγρότισσα Όλγα Τρέμη με το δρεπάνι στο χέρι συντόνιζε τα τρακτέρ ώστε ο εκ Σερρών ελληναράς Αραμπατζής και αυτοαποκαλούμενος «απόγονος του Εθνάρχη» να πείσει τον σύντροφο Μπούτα να αφήσει την Νίκαια και να αποκλείσουν τα Τέμπη που είναι πιο κρίσιμος κόμβος! Εν τω μεταξύ η «απεσταλμένη» στο προεκλογικό μέτωπο Μαρία Σπυράκη με το πονηρό χαμογελάκι επιμένει στις «προεκλογικές παροχές». Τελικά το «σοβαρότερο» κανάλι της χώρας κάνει απλώς μια χυδαία και απροσχημάτιστη αντιπολίτευση ως συνήθως, ή μήπως κάτι ξέρει;

Έχω ξαναγράψει ότι στο mega ο τηλεθεατής δεν βλέπει τα γεγονότα αλλά την στάση των μεγάλων κέντρων εξουσίας στα γεγονότα. Το mega έχει μεγάλη τηλεθέαση γιατί είναι και μεγάλα τα κέντρα που εκπροσωπεί. Βλέποντας mega ο τηλεθεατής αισθάνεται ότι γίνεται θεατής της ίδιας της μεγάλης διαπλοκής, ότι παρακολουθεί τα παιχνίδια των μεγάλων καθώς και το τι εξυφαίνεται για τον τόπο και για λογαριασμό του. Η «ενημέρωση» που παρέχει το κανάλι δηλαδή, είναι τόσο εμφανώς εντεταλμένη, που αν δεν εκπροσωπούσε αυτά τα κέντρα, ούτε οι φουκαριάρες οι μάνες των σχολιαστών του δεν θα τόβλεπαν!

Το mega λοιπόν συμπρωταγωνιστεί με το πασοκ στην δημιουργία του προεκλογικού κλίματος όχι μόνο για να εξουδετερώσει επικοινωνιακά, παρουσιάζοντας ως προεκλογική παροχή, ό,τι καλό αναγκάζεται, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε λόγω της λαϊκής αγανάκτησης, να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και γιατί τα κέντρα που εκπροσωπεί επιθυμούν τις εκλογές διακαώς.

Μα καλά και οι άλλοι είναι τόσο κόπανοι και πάνε για εκλογές; Αναρωτιέται κανείς.  Γιατί να κάνουν εκλογές; Για να τις χάσουν; Κι ύστερα, γιατί, ό,τι καλό πάνε να κάνουν, το αφήνουν να εξουδετερώνεται ως «προεκλογική παροχή»; Ξέρουμε ότι είναι παντελώς ανίκανοι αλλά και τόσο κόπανοι; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει μια και καλή ο ίδιος ο Καραμανλής ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές;

Γιατί σκέφτονται να τις κάνουν. Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η έντονη πίεση που δέχονται από εγχώρια και ξένα κέντρα εξουσίας, όπως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έρχονται δύσκολοι καιροί και θα χρειαστούν ισχυρές κυβερνήσεις που να μπορούν να πάρουν πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Αν από τις εκλογές προκύψει μια ισχυρότερη κυβέρνηση έχει καλώς. Αν προκύψει ο Γιωργάκης ακόμα καλύτερα. Γιατί αφενός μεν η πολιτική του Πασόκ δεν διαφέρει ουσιαστικά από την ΝΔ, και αφετέρου, το Πασόκ έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να περάσει τέτοια σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν. Εδώ κατάφερε να εξανεμίσει ολόκληρη «αλλαγή» και θα δυσκολευτεί να περάσει άλλη μια λιτότητα και μάλιστα με δεδομένη την υποστήριξη των μεγάλων ΜΜΕ;  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πραγματικά υπάρχουν κάποιες φωνές στο κυβερνητικό στρατόπεδο που θεωρούν ανοήτως ότι είναι προτιμότερο να γίνουν τώρα οι εκλογές και έστω να τις χάσουν αξιοπρεπώς(!), παρά αργότερα που θα καταποντιστούν λόγω των εξελίξεων και των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση.

Φυσικά ουδείς υπολογίζει σε όλα αυτά ότι οι εκλογές σε αυτήν την περίοδο της διεθνούς κρίσης θα είναι καταστροφή για τον τόπο. Δυστυχώς ούτε και η αριστερά..