Πρόκειται για το διαβόητο ψευτοδίλημμα, ναι ή όχι στο Πασόκ που ταλάνισε και χειραγώγησε τον χώρο της αριστεράς εδώ και δεκαετίες. Ολα δείχνουν ότι εντείνονται οι προσπάθειες να εγκλωβιστεί και πάλι ο ΣΥΝ στο ψευτοδίλημμα αυτό και ένα από τα επιχειρήματα είναι ότι η κάθετη πτώση του ΣΥΝ στις δημοσκοπήσεις είναι δήθεν αποτέλεσμα της στάσης του απέναντι στο Πασόκ, παρότι γνωρίζουν πλέον οι πάντες ότι η πτώση αυτή δεν οφείλεται ούτε στην στάση του απέναντι στο Πασόκ, ούτε φυσικά και σε κάποια συνωμοσία των μεγάλων κέντρων εξουσίας..

Ο κόσμος προτιμά και πάλι τον καν�να..

Ο κόσμος προτιμά και πάλι τον κανένα..

Η πτώση οφείλεται κυρίως στην αναξιοπιστία και ανευθυνότητα που επέδειξε η ηγεσία του απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας και ιδίως στα ζητήματα της παιδείας και στα λεγόμενα «Δεκεμβριανά». Ενώ δηλαδή ο κόσμος και κυρίως οι απογοητευμένοι του Πασόκ, θέλησαν να προσεγγίσουν τον ΣΥΝ ανεβάζοντας το ποσοστό του ακόμα και στο 18%, βρήκαν να τούς υποδέχεται ο Αλαβάνος με το αραχνιασμένο αμπέχονο του φοιτητή και τα κοντά παντελονάκια του μαθητή! Τσαμπουκαλίδικος λαϊκισμός και αριστερίστικη ατάκα περιπλεγμένα σε απλοϊκά σχήματα ερμηνείας της πραγματικότητας! Ποιός σοβαρός άνθρωπος μπορεί να εμπιστευτεί μια πολιτική που μπερδεύει το μπάχαλο με τον αγώνα και τον κωλοπαιδισμό με την εξέγερση; Ακόμα και σήμερα στηρίζουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την «απελευθέρωση» των κουκουλοφόρων που έκαιγαν και πλιατσικολογούσαν την Αθήνα και που τελικά η αστυνομία «κατάφερε» να συλλάβει κάτω από την πίεση της γενικής κατακραυγής. Ποιος θα πείσει τώρα την κοινωνία ότι κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου και πρέπει να «απελευθερώνονται» ό,τι κι αν κάνουν;

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, τόσες δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση, οι μεν να εξαντλούν ακόμα το μέλλον του ΣΥΝ στη σχέση του με το Πασόκ, οι δε να συμπεριφέρονται ως αρχηγοί φοιτητικών και μαθητικών παρατάξεων! Δεν είναι δε λίγες οι φορές όπου μέσα στο γενικό μπάχαλο νιώθει κανείς ότι τελικά το δίλημμα που του θέτουν είναι αν θα πρέπει να πάει με το Πασόκ ή τους κουκουλοφόρους!

Από την άλλη, έχουν πει πολλές φορές ότι Πασόκ και ΝΔ είναι ουσιαστικά το ίδιο και σε αυτό δεν έχουν άδικο. Άλλωστε πρόκειται για μια αλήθεια που είναι πλέον βαθιά καταγεγραμμένη στη συνείδηση του κόσμου. Αν όμως εκτιμούν ότι είναι το ίδιο, τότε γιατί να πέσουν οι μεν και να ανέβουν στην κυβέρνηση οι δε; Πως τελικά καταπολεμούν τον δικομματισμό; Αν είναι πραγματικοί αριστεροί και όχι επαγγελματίες της εξουσίας «αριστερού» τύπου και ενδιαφέρονται για την διακυβέρνηση του τόπου σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, τότε τι προτείνουν; Ποια ευθύνη αναλαμβάνουν;  Ή λοιπόν θα προτείνουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και θα παλέψουν για το καλό του τόπου με όποιον από τους δύο συμφωνήσει με αυτό το πρόγραμμα, ή εφόσον επιλέγουν εκ των προτέρων να κουβεντιάζουν μόνο με τον έναν, τότε οφείλουν τουλάχιστον να δικαιολογήσουν ευθαρσώς και με παρρησία σε τι είναι καλύτερος από τον άλλον! Απλά πράγματα! Για να απεγκλωβιστεί ο ΣΥΝ από τα φαντάσματα του παρελθόντος, να αναδειχτεί σε υπεύθυνη δύναμη του τόπου και να ξέρει και ο κόσμος τι ψηφίζει δηλαδή..