Σάλο έχει προκαλέσει η ξαφνική παραίτηση του Σάκη Ρουβά αμέσως μετά την δραματική ψηφοφορία για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το Έθνος των Ελλήνων στην Γιουροβίζιον 2009. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκεια του για τους χειρισμούς του προέδρου της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλου. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι λίγο μόνο καιρό μετά την κυβερνητική αναδόμηση και ενώ η χώρα και ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες στιγμές και η κυβέρνηση είχε εναποθέσει την τελευταία ελπίδα της σε μια νίκη στην Γιουροβίζιον, ώστε να ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ο πρόεδρος τα θαλάσσωσε.. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε επίσης την απογοήτευση του γιατί η χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να απασχοληθούν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών με τους κοιλιακούς του Σάκη και έτσι να μην δουν το χρέος της χώρας που ανεβαίνει.. Εντωμεταξύ την απογοήτευση του εξέφρασε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος ανέμενε με ανυπομονησία τον καλλιτέχνη στο πατριαρχείο για να του δώσει την ευχή του πριν ο αοιδός ριχτεί στη μεγάλη μάχη για την Ελλάδα ρε γαμώτο.. Ταυτοχρόνως οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε επειδή η ΕΡΤ, αντί να αναθέσει τα δικαιώματα μετάδοσης στο κρατικό κυπριακό κανάλι όπως είναι φυσικό, τα ανέθεσε στο κυπριακό mega που έχει αναλάβει ο πρώην συνεταίρος της κας Ζαχαρέα Γιώργος Χουλιάρας και με τον οποίο ασχολούνται εδώ και καιρό δυο εισαγγελείς..

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η συγκλονιστική επιστολή παραίτησης που απέστειλε ο κος Ρουβάς κατακεραυνώνοντας τον πρόεδρο της ΕΡΤ για τις επιλογές του.. Ο λαοπρόβλητος καλλιτέχνης αφού αναλύει τις διεθνείς συνέπειες από την οικονομική ύφεση και προτείνει ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εξαπολύει ένα δριμύ κατηγορώ εστιάζοντας ειδικότερα στον θεσμό της Γιουροβίζιον..

koiliakoi–Δεν με πειράζει τόσο το γεγονός κύριε πρόεδρε, αναφέρει μεταξύ άλλων ο σεμνός καλλιτέχνης, ότι ο θεσμός της Γιουροβίζιον, αυτός καθαυτός, συνδέεται με ό,τι το χειρότερο έχει να επιδείξει παγκοσμίως στον τομέα του τραγουδιού και του θεάματος κάθε συμμετέχουσα χώρα.. Ότι χρόνο με το χρόνο κάθε ίχνος τέχνης που έχει απομείνει σαρώνεται από ένα άπληστο θέαμα που, προκειμένου να κατακτήσει την πρωτιά, ενσωματώνει ό,τι πιο κραυγαλέο καρακιτσαριό γεννάει κάθε τόσο η αγορά.. Ότι κάποια στιγμή οι «καλλιτέχνες» θα φτάσουν, όπως στα ριάλιτι, να τρώνε σκουλήκια στη σκηνή ή θα επιδίδονται σε διάφορα σαδομαζοχιστικά χρησιμοποιώντας αντί για μουσικές μουγκρητά..  Ότι ο θεσμός έχει φτάσει στην πιο βαθιά παρακμή του και πλέον υπάρχει για να υπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά διάφορες χοντρές πολιτικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες.
Δεν με πειράζει επίσης το γεγονός ότι επιλέξατε εμένα, έναν καλλιτέχνη του λαού ο οποίος, ναι μεν διαθέτω ένα σώμα για παραλία, όμως από φωνή είμαι σκέτο κορμί, η δε κίνηση μου είναι τόσο κακή που μου θυμίζει τον Σεφερλή όταν με μιμείται. Ούτε και με πειράζει το γεγονός ότι τα τρία τραγούδια που μου δώσατε είναι ακριβώς τα ίδια. Τραγουδάω το ένα και νομίζω ότι ερμηνεύω το άλλο. Ούτε το γεγονός ότι καλούμαι να αντέξω όλο αυτό το σκυλολόι, τους ειδικούς γιουροβιζιονιστές αναλυτές που μ έχουν γεμίσει σάλια, τις μυαλοφυγόδικες «ρουβίτσες» και όλη αυτή την απίστευτη πλέμπα που συναπαρτίζει το λεγόμενο φαν-κλάμπ της Γιουροβίζιον και λυσσομανάει για να βρεθεί μπροστά στην κάμερα. Τέλος ούτε και είμαι λαϊκιστής για να διαμαρτύρομαι που όλο αυτό δήθεν «αθώο πανηγυράκι» το πληρώνει ο λαός στον λογαριασμό της ΔΕΗ και μάλιστα σε περίοδο κρίσης..

Εκείνο που με πειράζει και δεν με αφήνει να κοιμηθώ είναι ότι από τέχνη και πολιτισμό είστε παντελώς άσχετος κε πρόεδρε. Με βάζετε να δώσω τη μάχη της Ελλάδας προτάσσοντας τους κοιλιακούς μου. Μα καλά, είναι δυνατόν να πιστεύετε στα σοβαρά ότι οι κοιλιακοί μπορούν να συναγωνιστούν τους γλουτιαίους και μάλιστα τουρκάλας τραγουδίστριας; Έλεος!