«Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μάχονται καθημερινά για το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Αυτούς όμως διάλεξαν να απειλήσουν και να στοχοποιήσουν αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόκερς, ορατοί αρθρογράφοι», λέει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

δημοσιογραφίαΕίναι φυσικό να ανησυχούν για την καριέρα τους, όχι φυσικά αυτοί που πραγματικά μάχονται  για την ενημέρωση, αλλά αυτοί που χρησιμοποιούν την ενημέρωση για διάφορους άλλους σκοπούς.. Αφού υποκατέστησαν κάθε νόμιμη και θεσμοθετημένη εξουσία, αφού έγιναν οι καθημερινοί εισαγγελείς και δικαστές μας, οι κριτές και τιμητές των πάντων, οι εξυπηρετητές παντός είδους πολιτικών και άλλων συμφερόντων, μας λένε ότι τους στοχοποιούν οι «αόρατοι μπλόγκερς» επειδή μάχονται καθημερινά για την ενημέρωση(!)

Αυτοί λοιπόν που υποτίθεται ότι πρέπει να ελέγχουν την εξουσία έχουν γίνει η πιο ανεξέλεγκτη εξουσία όλων των εποχών και η πιο κακομαθημένη.. Όλες οι άλλες εξουσίες, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, κάπως ελέγχονται, κάποιοι θεσμοί υπάρχουν που ενίοτε λειτουργούν έστω και πλημμελώς. Οι πάντες ελέγχονται εκτός από αυτούς. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τίποτα το χειρότερο από μια παντελώς ανεξέλεγκτη εξουσία. Ποιος λοιπόν τους εξέλεξε; Ποιος ελέγχει τους ελεγκτές; Ποιος κρίνει τους κριτές;

–Κρινόμαστε καθημερινά από τους αναγνώστες μας, τους τηλεθεατές μας, κλπ, κλπ.. Απαντούν ανοήτως προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η αναγνωσιμότητα του dvd και η  τηλεθέαση του θεάματος και της χυδαιότητας σημαίνει και την αποδοχή και νομιμοποίηση τους από το κοινό!

Τώρα λοιπόν ξέρουν ότι υπάρχει και μία άλλη φωνή, εκείνη των αληθινών μπλόγκερς και όχι η φωνή των ιδίων που παριστάνουν τους μπλόγκερς βυσσοδομώντας και καρφώνοντας ο ένας τον άλλον και μεταφέροντας όλο το σκουπιδαριό των παραδοσιακών μίντια στην μπλογκόσφαιρα.. Τώρα ξέρουν πολύ καλά τι θα πει «και οι κρίνοντες κρίνονται». Κανείς από μας δεν τους απειλεί και προ παντός κανείς δεν κατηγορεί αυτούς που πραγματικά μάχονται για την ενημέρωση. Απλώς, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα πραγματικά επαναστατικό μέσο επικοινωνίας τους μετατρέπει από κρίνοντες σε κρινόμενους και αυτό το λένε «στοχοποίηση»! Άμα έχεις συνηθίσει στην εξουσία είναι φυσικό να μην αντέχεις την δημοκρατία..

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ΕΔΩ