Χθες έσβησαν τα φώτα για μια ώρα λες και ήταν ανοιχτά.. Κάναμε το καθήκον μας απέναντι στα κέντρα εξουσίας αυτού του πλανήτη και αναλάβαμε εμείς τις ευθύνες τους ή τουλάχιστον τις μοιραστήκαμε.. Γιατί πραγματικά έχουμε τεράστιες ευθύνες που θέλουμε να ζεσταινόμαστε, να κινούμαστε, να βλέπουμε, να πλενόμαστε, να ζούμε, να αναπνέουμε.. Καταναλώνουμε ενέργεια για όλα αυτά και επομένως είμαστε υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι για να μην πως παντελώς ανεύθυνοι..

Γιατί το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν ζούμε πλέον στις σπηλιές και επομένως καταναλώνουμε ενέργεια.. Φυσικά, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που παράγεται αυτή η ενέργεια και μ αυτούς που παράγουν αυτές τις ρυπογόνες και καταστροφικές ενέργειες…. Φταίνε αυτοί που τις καταναλώνουν.. Καλά έκανες λοιπόν φίλε Κώστα, Ελένη, Μαρία, Μιχάλη και έκλεισες χθές τα φώτα σου και διαμαρτυρήθηκες στον εαυτόν σου γιατί το εργοστάσιο σου ρυπαίνει το περιβάλλον. Άσε που γέμισες τον Ασωπό με τα σκατά σου.. Άσε που πουλάς πετρέλαια ενώ θα μπορούσες να παράξεις άλλες εναλλακτικές μορφές πιο φιλικές.. Εσύ ρε ανεύθυνε πολίτη γιατί κινείσαι με βενζίνη και δεν βάζεις στο αυτοκίνητο σου ένα πανί να κινείσαι με τον αέρα; Γιατί ανάβεις το κλιματιστικό όταν σκας από τη ζέστη; Γιατί πίνεις νερό όταν διψάς; Δεν σε φτάνει μισό ποτηράκι;

Σύσσωμα λοιπόν όλα τα κέντρα εξουσίας, ντόπια και ξένα, μας πειθάρχησαν μαζικά και μας επέβαλαν να σβήσουμε τα φώτα μας λες και ήταν ανοιχτά.. Λες και δεν ζούμε διαρκώς στο σκοταδισμό της άγνοιας, της παθητικότητας και της υποκρισίας.. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι δεν αρκεί στην εξουσία η απλή εκμετάλλευση. Θέλει τον εκμεταλλευόμενο να σκύβει κιόλας ολοένα και πιο βαθιά και να αναλαμβάνει ο ίδιος τις ευθύνες της που δεν τον πήδηξε ακόμα πιο σκληρά.. Σήμερα λοιπόν είμαστε περήφανοι που αναλάβαμε και εμείς τις ευθύνες μας και το δείξαμε μαζικά. Μας έφυγε ένα βάρος ρε παιδιά.. Ακόμα και οι λεγόμενοι σούπερ κουλτουριάρηδες, που απεχθάνονται τα «καψουροτράγουδα», μετέτρεψαν χθές το βράδυ το σπίτι τους σε «σκυλάδικο», τραγουδώντας όλοι μαζί γεμάτοι περηφάνια και αξιοπρέπεια το γνωστό άσμα «εσύ να φταις κι εγώ συγνώμη να ζητάω»!