Ενώ άλλοι είναι κουρασμένοι από την εξουσία και άλλοι καιροφυλακτούν αιωνίως ακούραστοι για να την ξαναρπάξουν,  ο λαός προτιμά το σεξ αυξάνοντας την ερωτική επιθυμία του κατά ένα ποσοστό 40%! Η ελληνική κοινωνία, σε πείσμα του Κωστάκη, του Γιωργάκη και του Αλμούνια, έχει το δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και επιδίδεται στο υγιές σεξ αφήνοντας τους πολιτικούς να «συνουσιάζονται» διαστροφικά με την εξουσία..

loveΤο περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν την κρίση, είχα γράψει στο παρόν ιστολόγιον την απογοητευτική είδηση για τον τουρισμό μας ότι «μειωμένη παρουσιάζεται και φέτος η επιθυμία για σεξ»! Ως δαιμόνιος ρεπόρτερ που είμαι είχα παρατηρήσει ότι το άγχος της επιβεβαίωσης, που ως συνήθως κατακλύζει τις παραλίες και τα μπαράκια, ιδιαιτέρως κάθε καλοκαίρι, μείωνε τη σεξουαλική επιθυμία και μετέτρεπε την συνεύρεση ανθρώπου με άνθρωπο σε ένα σκληρό και ανελέητο παιχνίδι μέχρι τελικής εξόντωσης του άλλου: Έντονη σεξουαλική πρόκληση έως ότου τσιμπήσει το θύμα, αρσενικό ή θηλυκό, με μοναδικό σκοπό να επακολουθήσει μια ηχηρή απόρριψη που να πονέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενώ δηλαδή έβλεπε κανείς έναν ψευδεπίγραφο διάχυτο ερωτισμό, σε ένα βαθύτερο επίπεδο επικρατούσε το «ένας εναντίον όλων» που θα τρόμαζε ακόμα και το Χόμπς..

Ευτυχώς λοιπόν που πλάκωσε η οικονομική κρίση για να θεραπεύσει «πάσα νόσον και πάσα μαλακία» σε τούτο τον πολύπαθο τόπο.. Αυτή τη φορά το άγχος της επιβίωσης εκτοπίζει το νοσηρό άγχος της επιβεβαίωσης και το γνήσιο και ανόθευτο από ψυχολογικές προσμίξεις σεξ αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο άγχος και στο στρες που επιφέρει η παγκόσμια κρίση! Όπως παρατηρούν οι ειδικοί σεξολόγοι «τα μεγάλα γεγονότα της ανθρώπινης κοινωνίας που προβληματίζουν υπαρξιακά τον σύγχρονο τρόπο ζωής ενισχύουν τη σεξουαλικότητα, ως στοιχείο αναφοράς μιας επιλογής που προβάλλει την ανάγκη της χαράς και της απόλαυσης. Κάθε μορφή κοινωνικής απελπισίας και ομαδικής ψυχολογικής συμπίεσης φαίνεται να μας ενώνει μπροστά στο «κοινό κακό», ως ανθρώπινο αξίωμα της επιβίωσής μας και της προσωπικής ικανοποίησής μας.. Η πεποίθηση που υπάρχει σε περιόδους οικονομικής κρίσης ότι «όλοι οι φτωχοί είμαστε το ίδιο» ενώνει τους ανθρώπους και τους ενισχύει τη διάθεση συναισθηματικής, ψυχικής και ερωτικής επαφής..»

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λόγω της κοινωνικοοικονομικής απαξίωσης, επιλέγουν να ζήσουν πιο χαρούμενες και φιλήδονες στιγμές. Το αίτημα για γνήσιο και ανόθευτο από ψυχολογικές προσμίξεις σεξ, παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 40%!

Καταλάβατε λοιπόν τώρα πόσο δυστυχισμένοι είναι αυτοί τους οποίους δεν ακουμπά η οικονομική κρίση, δεν ενδιαφέρονται για τα κοινωνικά προβλήματα, τη φτώχια και τον πόνο του άλλου και βαριούνται καθημερινώς μη έχοντας τι να κάνουν επειδή δεν βρίσκουν νόημα.. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στα ανώτερα κοινωνικά κλιμάκια το παιχνίδι της επιβεβαίωσης ανθρώπου από άνθρωπο εντείνεται ολοένα και περισσότερο, είτε με αγωνιώδη ερωτήματα του τύπου πόσους πόντους είναι μεγαλύτερο το σκάφος και η πισίνα μας από του άλλου, είτε με τη μορφή της συλλογής όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού εικονικών «φίλων» στο Facebook.. Γιατί όταν κοιτάς τους πόντους του σκάφους, επόμενο είναι να μη βλέπεις τους «πόντους» της  ζωής που περνούν σηκωμένοι σαν κατάρτι ιστιοφόρου από δίπλα σου..

ΣΗΜ. Διαβάστε την ανάλυση για τους λόγους μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας ΕΔΩ

Επίσης ειδικότερα για τη σεξουαλική κρίση στα βόρεια προάστια  ΕΔΩ

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Σεξουαλικής υγείας είναι παρμένα από ΕΔΩ

Άντε βρε και καλές επιδόσεις!

Advertisements