Λίγο πριν τον τελικό της Γιουροβίζιον ο Σάκης Ρουβάς παρεμβαίνει με επιστολή του για να σταματήσει το κακό και να σώσει τη χώρα που πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν.. Απευθυνόμενος προς τα μίντια ο καλλιτέχνης διαμαρτύρεται εντόνως για το εμπόλεμο κλίμα που έχουν δημιουργήσει ο μυαλοφυγόδικος ρουβιτσισμός των ελληνίδων και οι πολεμικές ανταποκρίσεις και αναλύσεις των χαριτόβρυτων και ξεσαλωμένων πανελιστών στα «πρωϊνάδικα» και «μεσημβρινάδικα» της χώρας..

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι το εμπόλεμο κλίμα καλλιεργεί και η στάση της κυβέρνησης η οποία έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες της στη Γιουροβίζιον προσμένοντας, αφενός μεν ότι οι τεχνοκράτες των Βρυξελών θα απασχοληθούν με τους κοιλιακούς του Σακίς και έτσι δεν θα αντιληφθούν την άνοδο του δημοσίου χρέους και αφετέρου ότι στην κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, μια νίκη του Σακίς θα ήταν η μοναδική διέξοδος.. Από την άλλη όχθη, ο πρόεδρος του Πασόκ Γιώργος Παπανδρέου, δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι οι χρυσοδάκτυλοι και τα σαΐνια του Πασόκ, άφησαν ανεκμετάλλευτη τη Γιουροβίζιον και τους κοιλιακούς του Σακίς και δεν τους αξιοποίησαν επικοινωνιακά ώστε να ανοίξει, το γρηγορότερο δυνατόν, ο δρόμος προς την πράσινη ανάπτυξη και τον σοσιαλισμό..

Ο λαοπρόβλητος καλλιτέχνης, στην επιστολή του, αναλύει κατ αρχάς την διεθνή οικονομική κατάσταση και προτείνει ένα σχέδιο εξόδου της χώρας απ την κρίση. Στην συνέχεια επισημαίνει το γεγονός ότι τα Βαλκάνια αποτελούν την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης και δεν κρύβει την ανησυχία του για την ανάφλεξη ενός τρίτου παγκόσμιου πόλεμου που θα ξεκινήσει από μια σύρραξη μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν δεδομένου ότι τα τραγούδια τους είναι πολύ ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Στην συνέχεια απευθύνει έκκληση προς όλους ώστε, στις κρίσιμες αυτές στιγμές που διέρχεται το έθνος, να επιδείξουν την απαιτούμενη ωριμότητα και ψυχραιμία και παρακαλεί τους ειδικούς γιουροβιζιονιστές αναλυτές να μην τα βάζουν με τον Πούτιν, επειδή ο Ρώσος σκηνοθέτης δεν έκανε το σωστό «κοντινό», υπενθυμίζοντας τους ότι η Ρωσία ήταν εξ, από, ανέκαθεν σύμμαχος χώρα..

Ιδιαιτέρως συγκινητικό είναι το περιεχόμενο της επιστολής που αναφέρεται στις «ρουβίτσες». -Αγαπημένες μου, γράφει δακρυσμένος ο καλλιτέχνης, μην κάνετε έτσι και οδηγείτε τη χώρα στον πόλεμο. Μάνες είστε και μην στέλνετε τα παιδιά σας στο μέτωπο.. Η Γιουροβίζιον αποτελεί απλώς μια ετήσια συνάθροιση του πανευρωπαϊκού καρακιτσαριού. Εγώ ο ίδιος, σημειώνει ο σεμνός καλλιτέχνης, δεν είμαι και τίποτα σπουδαίο. Μπορεί όντως να είμαι καλό και σεμνό παιδί, όμως από φωνή είμαι σκέτο κορμί, η δε κίνηση μου είναι τόσο κακή που μου θυμίζω τον Σεφερλή όταν με μιμείται. Επίσης δεν είναι δα και πολύ δύσκολο που πάνω στο Α κάνω ένα πήδημα σηκώνοντας το χέρι προς τα πάνω και επίσης μην εντυπωσιάζεστε όταν σηκώνω τα γόνατα χοροπηδώντας, γιατί απλώς έχω συγκαεί.. Η αλήθεια είναι ότι χειρότερη χορογραφία δεν έχει γίνει ποτέ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.. Και κάτι άλλο αγαπημένες μου.. Εντάξει έχω τους καλύτερους κοιλιακούς, αλλά δεν σας συμφέρει να κάνετε σα ξελιγωμένες γιατί έτσι ανεβάζετε τον πήχη πολύ ψηλά, τρελαίνετε τους άντρες σας και τους στέλνετε στα γυμναστήρια με αποτέλεσμα να γίνονται καλύτεροι και μετά να τους ..ψάχνετε με μαύρο δάκρυ!

Τέλος, ο σεμνός καλλιτέχνης, απευθύνεται ιδιαιτέρως στον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο και στον βαρύ και ασήκωτο γνώστη του πολιτισμού Τζόνυ Καλημέρη, επισημαίνοντας ότι στην ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού, από την Αρχαία Ελλάδα, την Αναγέννηση, έως και σήμερα, ουδέποτε οι κοιλιακοί ενός ανδρός μπόρεσαν να ανταγωνιστούν επιτυχώς τους γυναικείους γλουτούς και μάλιστα Τουρκάλας ή Ουκρανής τραγουδίστριας.. Τσάμπα λοιπόν πληρώνει και πάλι ο λαός στον λογαριασμό της ΔΕΗ προσμένοντας τη νίκη και ένα καλύτερο μέλλον για όλους..