Απερίγραπτος τραγέλαφος το ριάλιτι του Σκάι! Σε πείσμα κάθε επιστήμης και λογικής και ανακατεύοντας σκόρδα με φράουλες, βούρτσες με λούτσες, εποχές, πολιτισμούς, γιατρούς, φιλοσόφους, καλλιτέχνες, στρατιωτικούς, πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, δικτάτορες, ο Σκάι επισφράγισε χθες την ισοπέδωση των όποιων αξιών απόμειναν σε αυτή τη χώρα και ανέδειξε τους «μεγαλύτερους» Έλληνες όλων των εποχών μικραίνοντας ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους..

Δεν με εξέπληξε η απίστευτη αμετροέπεια αυτού του σταθμού. Ενώ από τη μια μεριά επιδεικνύει μια καλή δραστηριότητα σε θέματα περιβάλλοντος (επίσης ξεπερνώντας κάθε μέτρο) από την άλλη, είναι ο μοναδικός «σοβαρός» σταθμός στη χώρα που παρουσιάζει πορνό και σκληρές μεταμεσονύκτιες τσόντες.. Εκεί που πολιτικά νομίζει κανείς ότι έχει μια άποψη, ξαφνικά και στα καλά καθούμενα, την κάνει «γυριστή» και από νεοδημοκράτης γίνεται πασόκος και τούμπαλιν, αναλόγως βεβαίως τα τρέχοντα συμφέροντα της ιδιοκτησίας του.. Ουαί και αλίμονο δε, αν κάποιος περιπέσει στην αντιπάθεια του αφεντικού. Ολημερίς και ολονυχτίς θα βομβαρδίζεται ανελέητα με διάφορα «σποτάκια» και μάλιστα δια χειρός του ιδίου, μέχρι πλήρους εξοντώσεως..

Μεγάλοι Ελληνες..

Μεγάλοι Ελληνες..

Εκείνο όμως που με εξέπληξε πραγματικά είναι όλοι αυτοί οι «σοβαροί» καθηγητές, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, οι οποίοι, παίζοντας στην κυριολεξία τον ρόλο του «πανελίστα» σε φτηνό «μεσημβρινάδικο», νομιμοποίησαν την ισοπέδωση αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο μεγαλύτερος έλληνας όλων των εποχών στον οποίο υποκλίνονται είναι η τηλεόραση.. Επιστημονικός σύμβουλος όλων αυτών, ο περιβόητος πρόεδρος του ινστιτούτου της παιδείας μας Θάνος Βερέμης, ο οποίος θα μείνει πλέον στην ιστορία ως ο καθηγητής που δίδαξε ότι προς χάριν της ανωτέρας δύναμης που λέγεται τηλεόραση, τα πάντα μπορούν να συγκριθούν, ακόμα και τα ανόμοια..

Αυτά ψήφισε ο λαός, απαντούν οι δράστες με αναίδεια κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι μερικά πράγματα δεν βγαίνουν στο κλήρο και στο σφυρί της ψηφοφορίας. Δεν είναι Δημοκρατία να μπαίνουν σε ψηφοφορία τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το γεγονός ότι η γη γυρίζει.. Η ισοπέδωση δεν είναι Δημοκρατία αλλά καθημερινός φασισμός. Μάζα, ομοιομορφία, ομογενοποίηση, ευθύγραμμη σκέψη, εξάλειψη κάθε διαφορετικότητας και ανάδειξη του ενός, του αρχηγού, ως του σημαντικότερου όλων! Το άδηλο μήνυμα είναι σαφές. Όλοι στο ίδιο τσουβάλι και ο Σκάι ο σημαντικότερος!

Βεβαίως είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους «ψηφοφορίες» είναι διάτρητες και γελοίες από κάθε πλευρά και ανήκουν στα γνωστά κόλπα του μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων όπως του συγκεκριμένου τηλεοπτικού ριάλιτι. Για παράδειγμα όλοι μας γνωρίζουμε πάρα πολλούς που ψήφισαν για πλάκα γνωστά «ψώνια». Όμως, ας τολμήσει κάποιος να βγεί στον δρόμο και να ρωτήσει στα σοβαρά αν σημαντικότερος Ελληνας είναι ο Αριστοτέλης ή ο Ζαγοράκης.. Η απάντηση θα εξαρτηθεί από την ποδοσφαιρική ένταξη αλλά και από την ευγένεια και την κατανόηση που θα δείξει ο ερωτώμενος..

Ζούμε στην εποχή της ασημαντότητας όπως έλεγε και ο Καστοριάδης.. Και ενώ δεν υπάρχει και φυσικά δεν μπορεί να υπάρξει ορισμός για το τι είναι σημαντικό, το ασήμαντο και το τίποτα βρίσκουν την ευκαιρία για να κυριαρχούν παντού. Στην πολιτική, στα μίντια και ιδιαιτέρως στην τηλεόραση ο νόμος της οποίας είναι αμείλικτος. Αν βάλεις δίπλα στο σημαντικό το ασήμαντο, τότε η εικόνα θα λειτουργήσει όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία. Το πιο γεμάτο, το σημαντικό, θα κατέβει για να ανέβει το άδειο, το ασήμαντο. Με αυτόν τον μηχανισμό η τηλεόραση αποτελεί μία τεράστια βιομηχανία καθημερινής μεταποίησης του ασήμαντου και του τίποτα σε σημαντικό και αντιστρόφως του σημαντικού σε ασήμαντο.

Από αυτόν το νόμο της τηλεόρασης δεν γλιτώνετε φυσικά ούτε και σεις κύριε Βερέμη, ούτε και όλοι εσείς οι «επιτυχημένοι» και σημαντικοί της κοινωνίας μας, οι «σοβαροί» δημοσιογράφοι, καθηγητές και καλλιτέχνες που νομιμοποιήσατε αυτήν την χυδαιότητα.. Μπορεί να κατεβάσατε την στάθμη του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη στο επίπεδο σας, εσείς όμως δεν ανεβήκατε. Στα μάτια όλων μας μικρύνατε ακόμα περισσότερο..

Και για την ιστορία, ιδού οι δέκα πρώτοι κατά σειρά «ψήφου»

Αλέξανδρος

Παπανικολάου

Κολοκοτρώνης

Καραμανλής

Σωκράτης

Αριστοτέλης

Βενιζέλος

Καποδίστριας

Πλάτωνας

Περικλής

ΥΓ. Παρά λίγο να δημιουργηθεί και «εθνικό πρόβλημα» με τα «παιχνίδια» του Σκάι. Φαντάζεστε τι θα είχε να πει ανά τον κόσμο η σκοπιανή προπαγάνδα, αν οι ίδιοι οι Έλληνες δεν «ψήφιζαν» πρώτο τον Αλέξανδρο;