Η τηλεοπτική φαιδρότητα και βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Εξέδωσαν λέει ομόφωνη ανακοίνωση οι τηλεστάρ που συμμετέχουν στο ντιμπέιτ ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξουν ..συζήτηση με τον λαό και τους φορείς για το πώς πρέπει να διεξάγεται ένα προεκλογικό ντιμπέιτ..(!) Λες και δεν ξέρουν.. Λες και δεν μπορούσαν, αν ήθελαν, να πουν στα κόμματα ως εδώ και μη παρέκει.. Ότι εμείς σε αυτήν την γελοιότητα των παράλληλων μονολόγων δεν συμμετέχουμε.. Αν θέλετε θα γίνει μια ανθρώπινη συζήτηση όπως γίνεται και στην Ουγκάντα έχει καλώς.. Διαφορετικά κάντε την μόνοι σας!

ντιμπέιτΥπάρχουν δύο λόγοι που δεν το κάνουν.. Ο πρώτος είναι ότι όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου,  είναι εντεταλμένα παπαγαλάκια, επί το πλείστον πράσινα και γαλάζια που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους και των κομμάτων τους.. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το ντιμπέιτ δεν γίνεται τόσο για τους πολιτικούς, όσο για τους ίδιους.. Εμφάνιση στο κτίριο της ΕΡΤ σαν να βαδίζουν πάνω στο χαλί για τα Οσκαρ, δηλώσεις στις κάμερες με προσποιητή οικειότητα που δεν κρύβει την βαθιά έπαρση και αλαζονεία τους, προκαθορισμένες ερωτήσεις, εξυπνακισμοί, ακκισμοί, προσωπική καταξίωση και αυτοεπιβεβαίωση.. Αλήθεια υπάρχει θλιβερότερη κατάντια από το να νιώθει κανείς καταξιωμένος επειδή παπαγάλισε μια ερώτηση στον φουκαριάρη τον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη, που κατά βάθος νιώθουν σαν θηράματα στο δάσος των τηλεοπτικών προβολέων, σε ένα ντιμπέιτ γα τις Ευρωεκλογές όπου αυτοί που κάνουν  τις ερωτήσεις δεν ρώτησαν για την ..Ευρωπαϊκή Ένωση; Σε ένα ντιμπέιτ όπου το μόνο που δεν ενδιαφέρει είναι τα προβλήματα της χώρας; Σε ένα ντιμπέιτ όπου ο λαός βουλιάζει στους καναπέδες του απολαμβάνοντας το ματς για το ποιος θα νικήσει επικοινωνιακά και θα βάλει περισσότερα γκολ στην επικοινωνιακή άμυνα του αντιπάλου; Όπου η περιβόητη «γλώσσα του σώματος» υποκαθιστά τη «γλώσσα» του μυαλού και της σκέψης και χάνεται στα έγκατα του θεάματος γλείφοντας έως και τα πιο απόκρυφα σημεία του; Όπου ο προκαθορισμένος νικητής είναι τελικά μόνο το θέαμα και οι πιο πιστοί υπηρέτες του;

Όλο αυτό το γελοίο σκηνικό όχι μόνο το γνωρίζουν οι τηλεστάρ «δημοσιογράφοι» πολύ καλά, αλλά και το αποδέχονται και τούς βολεύει προσωπικά. Γιαυτό και αντί να αρνηθούν να συμμετάσχουν, βγάζουν φαιδρές ανακοινώσεις ζητώντας .. διάλογο για τον  για τον τρόπο διεξαγωγής των ντιμπέιτς(!) Μα καλά στις σχολές δημοσιογραφίας δεν έμαθαν πώς να παίρνουν συνεντεύξεις και να κάνουν συζητήσεις; Ας δείξουν τουλάχιστον και μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια για κάτι που δεν κρύβεται.. Οι πάντες πλέον βλέπουν ότι τα γελοία ντιμπέιτ από γελοίους «δημοσιογράφους» γίνονται..

ΥΓ. Στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ μιλάμε για τούς: Όλγα Τρέμη από το Mega, από τον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από το ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη..