Το μήνυμα των εκλογών! Ο λαός πάντα απ έξω κάνει απλώς μάτι..

Το μήνυμα των εκλογών! Ο λαός πάντα απ έξω απλώς κάνει μάτι..

Ποιό είναι μεγαλύτερο; Το 40 ή το 60; Έχουμε λοιπόν και λέμε. 48% περίπου η αποχή.. Αν προσθέσουμε και αυτούς που ψήφισαν τους «λοιπούς» εκτός Βουλής δηλαδή, οικολόγους, Παπαθεμελήδες, Μάνους, Λεβέντηδες, Βεργήδες και διάφορους άλλους ερεθισμένους «προέδρους».. το ποσοστό αυτών που γύρισαν την πλάτη στα κόμματα της Ελληνικής Βουλής φτάνει περίπου στο 60%! Και επειδή το 60% επιμένει πεισματικά να είναι μεγαλύτερο από το 40% που απομένει, αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα της Βουλής δεν αντιπροσωπεύουν πλέον την κοινωνία! Αυτό είναι το μήνυμα! Βαρύ  κι ασήκωτο για όλους! Θα μου πείτε σιγά την είδηση! Εντάξει. Άλλο είναι όμως να εκτιμάς κάτι, κι άλλο είναι αυτό να καταδεικνύεται και με τον πλέον επίσημο και αδιάψευστο τρόπο..

Τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής αυτοσυντηρούνται και αυτοαναφέρονται ενώ το «παιχνίδι» διεξάγεται κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων από τους οποίους κερδίζει πάντα ο ικανότερος επικοινωνιακά που διαθέτει και την ισχυρότερη υποστήριξη των μίντια.. Τα προβλήματα των πολιτών και της χώρας παραμερίζονται και στη θέση τους οι αδίστακτοι επαγγελματίες της πολιτικής τοποθετούν το κομματικό και το προσωπικό συμφέρον το οποίο είναι αυτό που τελικά προκρίνεται στις εκλογές.. Δεν ψηφίζουμε για τα προβλήματα και τα όνειρα μας αλλά για το ποιος από τους υποψήφιους θα επιλύσει τα δικά του προβλήματα και θα υλοποιήσει τις δικές του φιλοδοξίες και όνειρα.. Προκρίνουμε αυτόν που μας εξαπατά πειστικότερα από τον άλλον.. Αυτός είναι ο κανόνας και έτσι είναι στημένα τα πράγματα. Ακόμα και όταν αποδοκιμάζουμε τους πάντες, όπως σε αυτές τις εκλογές, να προκρίνεται ο «καλυτερότερος» των μίντια, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των μεγάλων συμφερόντων! Το πολιτικό σύστημα είναι πλέον πλήρως αποκομμένο από την κοινωνία και αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή κακού για τη χώρα και τους πολίτες της..

Λένε ότι η Δημοκρατία είναι το χειρότερο σύστημα, όμως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.. Έτσι είναι.. Και έτσι θα πορευτούμε, εκτός και αν μισήσουμε πάρα πολύ και αποφασίσουμε να δώσουμε νόημα στην ίδια την ..Δημοκρατία με την όσο το δυνατόν πιο ενεργητική, άμεση και καθημερινή συμμετοχή μας σε αυτά που ούτως ή άλλως μας αφορούν! Καθημερινή ενεργητική συμμετοχή λοιπόν γιατί αν αφήσουμε τη Δημοκρατία να λειτουργεί έτσι συρρικνωμένη και μεταλλαγμένη σε ένα εκλογικό, επικοινωνιακό παιχνίδι εξουσίας, τότε θα λειτουργεί αιωνίως σε βάρος μας και δεν έχει νόημα..

ΥΓ. Για την αριστερά δεν μίλησα πριν τις εκλογές, για να μην χάσει εξ αιτίας μου έστω και μία ψήφο.. Ούτε και γι αυτό το άθλιο και φαιδρό κατασκεύασμα που λέγεται Τρεμόπουλος και οικολόγοι-πράσινοι.. Κατά την άποψη μου προήχε το μαύρισμα των τριών. ΝΔ, Πασόκ, Καρατζαφέρη.. Ομως τώρα θα τα πούμε καλά..