Ποιος πληρώνει τα «άκρα» του κάθε Ρονάλτο και φτου ..Κακά; Εμείς φυσικά! Η εταιρεία ΑCS που ανήκει στον πρόεδρο της Ρεάλ  Φλορεντίνο Πέρεθ κατασκευάζει έργα και στην Ελλάδα, όπως η Ιόνια Οδός και ο Οδικός Άξονας Κεντρικής Ελλάδας και ήδη μας τα «παίρνει» προκαταβολικά στα διόδια!

94 εκατ. για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και 65 εκατ. για τον Βραζιλιάνο φτου ..Κακά. Δεν είναι ότι βρισκόμαστε σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ήδη η ανεργία μόνο στην Ισπανία της Ρεάλ έχει φτάσει στο 17 % (!) δεν είναι ότι εκατομμύρια άνεργοι αναρωτιούνται αν αξίζουν για να ζουν, δεν είναι οικονομικό και συγκυριακό το φαινόμενο.. Η φούσκα των κάτω άκρων ήταν πάντα φουσκωμένη. «Εξ -απο- ανέκαθεν» που λέμε και στα ..ελληνικά.  Πάντα ήταν υπερτιμημένα τα πόδια και τα σώβρακα εφόσον είναι υποτιμημένη η ζωή..

Είναι λέει, το λαϊκότερο και δημοφιλέστερο θέαμα του κόσμου.. Χεστήκαμε! Όσο περισσότερο των «άκρων» είναι ένα θέαμα, τόσο και πιο δημοφιλές είναι.. Ένα παιχνίδι δισεκατομμυρίων είναι, που στηρίζεται στην μαζική παροχή ενός νοήματος στην κερκίδα σε αυτούς που είναι ανίκανοι να το βρουν στη ζωή.. Γιατί όντως είναι το  μοναδικό θέαμα που ανάγει μαζικά τα σώβρακα και τις φανέλες σε υπέρτατες αξίες και σε υπέρτατο σημαντικό και όντως είναι το μοναδικό θέαμα που κατασκευάζει τόσο εύκολα πανάκριβους «θεούς» με βρώμικα πόδια και λερωμένα σώβρακα..

kokkalisΠολλοί απορούν αν αυτοί οι «θεοί» «φέρνουν» τα λεφτά που παίρνουν. Τα «φέρνουν» και με το παραπάνω μάλιστα. Μόνο ένας κρετίνος χουλιγκάνος με τα μυαλά κολλημένα στα κάγκελα δεν καταλαβαίνει ότι οι αγοραστές παικτών και ανθρώπων δεν αγοράζουν μόνο το «θεό» αλλά μαζί και τις μάζες που κουβαλάει ο «θεός», δηλαδή και αυτούς που τον βλέπουν ως «θεό».  Στην πραγματικότητα ο κάθε Πέρεθ, Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης αγοράζει τους οπαδούς των «θεών». Αυτοί οι μυριάδες οπαδοί -και όχι ο «θεός», είναι που του δίνουν την πραγματική δύναμη για να «κατασκευάζει» έργα, να υπογράφει διάφορες συμβάσεις με την διεφθαρμένη πολιτική εξουσία, να μετατρέπει στην κυριολεξία τους οπαδούς σε ψηφοφόρους, ακόμα και να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις!

Στην «κοινωνία του θεάματος», όπως λέει και ο Ντεμπόρ, είναι φυσικό και θεμιτό να αμείβονται τα «άκρα» με τέτοια αστρονομικά ποσά. (Εκτός του ..μεσαίου δυστυχώς, γιατί τότε θα γινόμασταν όλοι εκατομμυριούχοι..)  Όσο τα κάτω άκρα θα είναι τόσο σημαντικά, άλλο τόσο θα πληρώνονται και ακριβά και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, στην κοινωνία που τα πληρώνει χωρίς να διαμαρτύρεται, όσες εκλογές κι αν γίνουν.. Οι «θεοί» θα υπάρχουν μόνο όσο υπάρχουν αυτοί που τους κοιτούν από χαμηλά και μάλιστα γονυπετείς..

ΥΓ. Για την ιστορία παραθέτω μερικές από τις ακριβότερες μεταγραφές:

2009: Κριστιάνο Ρονάλντο (από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Ρεάλ Μαδρίτης) 94 εκατ. ευρώ
2009: Κακά (από Μίλαν σε Ρεάλ Μ.) 65 εκατ. ευρώ
2000: Λούις Φίγκο (από Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ Μ.) 61 εκατ. ευρώ
2000: Ερνάν Κρέσπο (από Πάρμα σε Λάτσιο) 56 εκατ. ευρώ
2001: Ζινεντίν Ζιντάν (από Γιουβέντους σε Ρεάλ Μ.) 73 εκατ. ευρώ
2001: Γκάιθκα Μεντιέτα (από Βαλένθια σε Λάτσιο) 48 εκατ. ευρώ
2002: Ρίο Φέρντιναντ (από Λιντς σε Μάντσεστερ Γ.) 47 εκατ. ευρώ
2006: Αντρέι Σεφτσένκο (από Μίλαν σε Τσέλσι) 46 εκατ. ευρώ
2001: Χουάν Σ. Βερόν (από Λάτσιο σε Μάντσεστερ Γ.) 46 εκατ. ευρώ
2002: Ρονάλντο (από Ίντερ σε Ρεάλ Μ.) 45 εκατ. ευρώ..