Το γεγονός ότι βιώνουμε μια βαθιά κοινωνική κρίση (η οικονομική είναι το λιγότερο) που φυσικά έχει άμεσες επιπτώσεις και στην ερωτική και σεξουαλική μας ζωή είναι πλέον προφανές και κραυγαλέο..

Οι αξίες του  νεοφιλελευθερισμού οδήγησαν στην απληστία των golden boys, στην τεράστια και πρωτοφανή συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια ελάχιστων αδίστακτων και επιτήδειων και φυσικά στην οικονομική κρίση. Η αγορά στο όνομα του κέρδους, καβάλησε με αναίδεια την κοινωνία και επέβαλε τις αξίες της εκσπερματώνοντας μέσα της χωρίς προφυλακτικό και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.. Έτσι, η προσκόλληση στον κόσμο των πραγμάτων οδήγησε και στην υποτίμηση των ανθρώπων..

Η ζωή είναι αλλού..

Η ζωή είναι αλλού..

Η γενική κυριαρχία των αξιών της αγοράς και των τεχνικών επικοινωνίας, όχι μόνο στη δημόσια ζωή αλλά και στις σχέσεις των ανθρώπων, έχουν οδηγήσει σε μια  γενική αποπολιτικοποίηση, ακόμα και σε μια ιδιότυπη αποϊδεολογικοποίηση. Οι Ευρωεκλογές απέδειξαν ότι το 60% του λαού δεν εκπροσωπείται ή αδιαφορεί για τους σχηματισμούς του ελληνικού κοινοβουλίου. Το ρήγμα ανάμεσα στην κοινωνία και στα υπάρχοντα συστήματα εκπροσώπησης της (κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς, κλπ..) είναι τεράστιο. Το πολιτικό σύστημα αποτελεί πλέον την κύρια πηγή του κακού στον τόπο που επηρεάζει άμεσα όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Οι παρωχημένοι θεσμοί και η κουτσή Δημοκρατίας μας έχουν υποκατασταθεί από τις τεχνικές επικοινωνίας και η καθημερινή πολιτική διεξάγεται μεταξύ της γαλάζιας ανικανότητας, της πασοκικής κακοήθειας και της καρατζαφερικής γελοιότητας. Η αριστερά αυτοαναφέρεται και αυτοθαυμάζεται ναρκισσιστικά περιχαρακωμένη στο παλιό και ξεπερασμένο, ιδέες και οράματα δεν υπάρχουν πια και το καινούργιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα..

Το αγαθό της ενημέρωσης είναι πλέον και αυτό ένα είδος εν ανεπαρκεία. Η κοινωνία δεν έχει κανένα απολύτως λόγο στην ενημέρωση της, οι λεγόμενες ακροαματικότητες, θεαματικότητες κλπ, κάθε άλλο παρά απηχούν τα προβλήματα, τις προτιμήσεις και τα όνειρα της, οι δε «δημοσιογράφοι» δεν μεταφέρουν τα ερωτήματα της αλλά είναι εντεταλμένοι αγοραίων και κομματικών επιλογών αναλόγως αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα την προσωπική τους αναρρίχηση και «επιτυχία»..

Βρωμερό κατάλοιπο και απόρροια του παχέως εντέρου όλης αυτής της κατάστασης είναι η «Σέχτα» των κωλόπαιδων και στυγνών δολοφόνων που, πλήρως αποπολιτικοποιημένοι και αποϊδεολογικοποιημένοι βλέπουν αμερικάνικες αστυνομικές ταινίες με μπάτσους να τρώνε ντόνατς και χάμπουργκερς και μετά, προσποιούμενοι τους «επαναστάτες», απολαμβάνουν να σκοτώνουν όπως ακριβώς οι άρρωστοι και τιμωροί δολοφόνοι του κινηματογράφου «καθαρίζουν» την κοινωνία από τις ..πόρνες!

Ύστερα από όλα αυτά, είναι επόμενο και στον τομέα του σεξ και του έρωτα το μοναδικό αφροδισιακό να αποτελεί πλέον η εξουσία.. Δεν είναι τυχαίο ότι οι έρευνες του Σεξολογικού Ινστιτούτου έδειξαν πως παραμονές εκλογών οι μόνοι που βρίσκονταν σε στύση έτοιμοι να γαμήσουν και πάλι τον τόπο, ήταν οι πασόκοι που μυρίζονται την εξουσία να πλησιάζει και τους σηκώνεται.. Επειδή λοιπόν σε αυτόν τον τομέα είναι μεγάλο κρίμα να πάει χαμένο και αυτό το καλοκαίρι, παρακολουθώντας τη δράση «πολιτικών» και «δημοσιογράφων» να κάνουν τη καριέρα τους σε βάρος της κοινωνίας και επειδή το υποκειμενικό στοιχείο παίζει ακόμα κάποιο ρόλο στον έρωτα και στο σεξ και άρα κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτό, (είναι το μόνο που μας σώζει) αποφάσισα να γράψω μια σειρά ..εκπαιδευτικών θεμάτων τα οποία και θα αναρτήσω προς ενημέρωση των αγαπημένων αναγνωστών μου εντελώς δωρεάν φυσικά.. Η προσφορά είναι μόνο θεωρητική γιατί για ..πρακτικές εφαρμογές δεν προλαβαίνω.. Περιμένω και παραγγελιές για θέματα.. Άντε βρε και καλό καλοκαίρι..

Λοιπόν έχουμε και λέμε.. Βλέπε ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ

Advertisements