Αναγνώστρια του Σοφιστή..

Αναγνώστρια του "Σοφιστή"..

Η σεξουαλική επιθυμία είναι εντονότερη στις γυναίκες που πίνουν κάθε μέρα κόκκινο κρασί σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου..

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine» και έγινε από τους γιατρούς του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Συμμετείχαν 800 γυναίκες από 18 έως 50 ετών οι οποίες χωρίστηκαν σε τρείς ομάδες. Αυτές που έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, αυτές που έπιναν ένα άλλο αλκοολούχο ποτό και αυτές που δεν έπιναν καθόλου.. Όσες λοιπόν έπιναν κόκκινο κρασί καθημερινώς και αδιαλείπτως, εμφάνισαν μεγαλύτερη σεξουαλική διάθεση κατά 27%..

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και συνεπώς αυξάνουν τη ροή του αίματος σε περιοχές-κλειδιά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας όπως είναι φυσικό έχουν αναστατώσει τους bloggers και το ιντερνετ γενικότερα. Τελικά έτσι εξηγείται το γεγονός γιατί οι αναγνώστριες του «Σοφιστή», πέραν του ότι είναι πολύ πιο έξυπνες, είναι και πολύ πιο σέξι από εκείνες που διαβάζουν άλλα ιστολόγια.. Γιατί με το που θα ανοίξουν τη σελίδα του θα κεραστούν αμέσως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί..