Φωνάζουν, βρίζουν και καταγγέλλουν το κράτος οι φοροφυγάδες ότι καίγονται τα σπίτια τους.. Ότι καίγονται οι βιλάρες με τις πισίνες που έχτισαν μέσα στο δάσος.. Φωνάζουν ότι καίγονται αυτοί που καταπάτησαν το δάσος και φύτεψαν τσιμέντο, αυτοί με τα θηριώδη τζίπ και τις κουρσάρες με τα ατίθασα αλόγατα, αυτοί που μοστράρονται κάθε βράδυ πρώτο τραπέζι πίστα στα σκυλάδικα χρυσώνοντας λαρύγγια και λουλουδούδες, ενώ κάθε χρόνο δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο.. Φωνάζουν γιατί δεν επαρκούν για να τους σώσουν οι πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά που πληρώνουν με τους φόρους και το αίμα τους οι άλλοι, τα υποζύγια, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι..

akropoliΦωνάζουν, βρίζουν και καταγγέλλουν το κράτος όλοι αυτοί οι ελεεινοί και τρισάθλιοι τοπικοί ηγεμονίσκοι και κομματάρχες που σε κάθε τραγωδία, μετατρέπονται από νομάρχες, δήμαρχοι και σύμβουλοι σε σχολιαστές και παρουσιαστές ειδήσεων, που τριγυρνάνε από κανάλι σε κανάλι κατηγορώντας τους άλλους για αυτά που έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι, που καλύπτουν κάτω από τις στάχτες και τα αποκαΐδια τις ευθύνες τους που δεν πρόλαβαν, που δεν καθάρισαν, που δεν διοργάνωσαν και δεν έχτισαν τις κατάλληλες υποδομές, που ψηφοθηρούν αδίστακτα και εγκληματικά μοιράζοντας πιστοποιητικά στα αυθαίρετα, που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους, που τρωγοπίνουν και καταξοδεύουν στις μίζες τα χρήματα των φορολογουμένων..

Φωνάζει, βρίζει και καταγγέλλει το κράτος η άθλια «δημοσιογραφία» της διαπλοκής που στο άκουσμα και μόνο κάποιων μέτρων για να πληρώνουν και οι φοροφυγάδες το ελάχιστο, ωρύονται και λυσσάνε για «φοροεπιδρομή», για δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες του ..λαού, που κάνουν όλους αυτούς τους τοπικούς ηγεμονίσκους και ψηφοθήρες, ακόμα και το διάβολο σύμμαχο και συνεργάτη προκειμένου να αντιπολιτευτούν, να κατηγορήσουν και να βλάψουν όποιον και ό,τι δεν γουστάρουν..

Φωνάζουν, βρίζουν και καταγγέλλουν το κράτος όλοι αυτοί που αποτελούν το πραγματικό κράτος και εγώ ακόμα κάθομαι και γράφω τούτες τις γραμμές αντί να βγω στους δρόμους και να τους πάρω με τις πέτρες.. Γιαυτό ο ένοχος είμαι εγώ.. Φυσικά και εσύ που τώρα με διαβάζεις.. Επαναπαυθήκαμε στο να ψηφίζουμε, πότε τον έναν και πότε τον άλλον και νομίζουμε έτσι ότι τούς τιμωρούμε.. Στην πραγματικότητα ΠΟΤΕ δεν τιμωρήσαμε κανέναν όσο και όπως του αξίζει.. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη κι ας μην ψάχνουμε αλλού τον ένοχο της γενικής ατιμωρησίας και επαναλαμβανόμενης τραγωδίας..

Advertisements