Λύσσαξε η δημοσιογραφία της διαπλοκής. Με λυμένα τα λουριά τους από κάθε στοιχειώδη σχέση με την δημοσιογραφική συνείδηση και δεοντολογία οι εντεταλμένοι της διαπλοκής πιέζουν εμφανώς και απροκάλυπτα για άμεσες εκλογές. Η περιβόητη Μαρία Σπυράκη με το πονηρό χαμογελάκι, έκανε πάλι «ρεπορτάζ» απ τον Σουφλιά, ενώ ο Καψής με το ..σπινθηροβόλο μάτι, ο μοχθηρός Στραβελάκης και σύσσωμοι οι εντεταλμένοι του ΜΕΓΚΑ επιχειρηματολογούσαν ότι είναι ..καλύτερα να χάσει τώρα ο Καραμανλής παρά το Μάρτιο..(!)

korakas-alepouΕν τω μεταξύ στου Μαξίμου αναβιώνουν οι μύθοι του Αισώπου και εκτυλίσσονται τραγελαφικές σκηνές. Ο Καραμανλής, ως βλάκας κόρακας, είναι ανεβασμένος πάνω σε ένα δέντρο και από κάτω ο πονηρός Σουφλιάς τον κολακεύει για να αφήσει το τυρί της εξουσίας..

–Κώστα μου, του λέει ο βλάχος.. Είσαι ο πιο ικανός ηγέτης όχι μόνο των βαλκανίων αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.. Ο πιο ενεργητικός, ο πιο δραστήριος και αποφασιστικός.. Ο ηγέτης που αποφασίζει πάντα σωστά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου..  Κάνε τώρα της εκλογές λεβέντη μου για να τις ..χάσεις γιατί είναι χειρότερο να τις χάσεις τον Μάρτιο..(!)

Οι πάντες καταλαβαίνουν φυσικά, εκτός από τους ανικάνους της ΝΔ, ότι  μοναδική ευκαιρία να επιβάλει τα σενάρια της η διαπλοκή είναι τώρα.. Τον Μάρτιο κανείς δεν ξέρει τι γίνεται.. Γιατί αν γίνουν τώρα οι εκλογές, δηλαδή αν παραδώσει τώρα ο Καραμανλής γιατί περί αυτού πρόκειται, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και έτσι θα συγκροτηθεί αναγκαστικά μια μεταβατική κυβέρνηση που όπως επιθυμεί η διαπλοκή θα έχει τον Σουφλιά στο ρόλο του Ζολώτα, δήθεν για να σωθεί ο τόπος..

Βεβαίως κανέναν δεν συμφέρει να γίνουν τώρα οι εκλογές.. Ούτε τη ΝΔ, ούτε το Πασοκ και πολύ περισσότερο τον τόπο.. Όμως δεν έχει σημασία.. Έτσι όπως έχουμε καταντήσει οι εκλογές αποτελούν απλώς την βιτρίνα.. Όποιον και να ψηφίσεις πάλι η διαπλοκή θα κυβερνάει. Αυτήν τη Δημοκρατία έχουμε.. Φθάσαμε στο σημείο να το παίζει ρυθμιστής των εξελίξεων ακόμα και αυτός ο γελοίος καραγκιόζης, ο Καρατζαφέρης, που μόνο ένας Μιτσικώστας μπορεί να τον μιμηθεί.. Αλλά είπαμε.. Όσο δεν υπάρχει μια νέα αριστερά με αξιόπιστο πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον, οι δυνάμεις της διαπλοκής θα αλωνίζουν και θα καταπατούν κάθε στοιχειώδη έννοια Δημοκρατίας και λεγόμενης λαϊκής κυριαρχίας με απίστευτη ευκολία.. Αρκεί να διαθέτουν στην πολιτική ζωή κάποιους ανίκανους, κάποιους πουλημένους και αλήτες, κάποιους γελοίους, κάποια ισχυρά μίντια και δυο-τρείς λυσσασμένους Στραβελάκηδες.. Τόσο απλά..

ΣΗΜ: Περί ανικανότητας διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ